Kako smo ranije danas objavili vest o mogućnosti da će slušanje predmeta Mikro obrada i karakterizacija biti odloženo za sledeći semestar, zvanično se obaveštenjem studentima obratila u doc dr Božica Bojović.


Nastava iz izbornog predmeta Mikro obrada i karakterizacija će se obaviti u prolećnom semestru zbog službenog odsustva predmetnog nastavnika doc dr Božice Bojović. Mole se studenti, koji su prijavili ovaj izborni predmet, da se jave na email

Da li je službeno odsustvo lično usavršavanje? Poštujemo i pohvaljujemo želju nastavnika da se usavršava, ali to se radi onda kada nema nastavnih obaveza prema studentima, ili se radi uz organizovanje zamene. U slučaju da zamena ne postoji, predmetni nastavnik ili ne uzima dane za stručno usavršavanje ili se predmet briše za tu školsku godinu što je manje verovatno.

Na ovaj način, direktno se stavlja do znanja da kontrole nema, i da svako može da se poigrava sa studentima kako želi.

Smatramo da je ovakav pristup i odnos prema studentima potpuno neprihvatljiv. Zvanično obaveštenje da se će se slušanje predmeta pomeriti za nekoliko meseci, tačnije za sledeći semestar, na dan kada bi trebalo da bude održano i prvo predavanja pokazuje kakav odnos na prvom mestu ima predmetni nastavnik a zatim i Uprava fakulteta.

Studenti koji su izabrali ovaj predmet u ovom semestru, na prvom mestu planirali su svoje vreme. Iz gore pomenutog, nekoliko studenata mora da pomera svoje obaveze i svoje planove zarad stručnog usavršavanja predmetnog profesora? Da li je ovo ispravno? Smatramo da nije.

Svakako studenti nisu tu zbog profesora već profesori zbog njih, pa samim tim da li studenti treba da trpe loše organizovanu nastavu iz pojednih predmeta? Svakako ne!

Skandalozan je način na koji su studenti saznali da se nastava neće održati u ovom semestru i to samo kratkim obaveštenjem na forumu zvaničnog sajta fakulteta.

Ukoliko se ovaj predmet bude održavao u sledećem semestru, to automatski znači da će studenti pored svih obaveza morati da imaju još jednu, a to je ovaj predmet koji će svakako iziskivati dodatno vreme i napore.

Šta kaže Studentski parlament na sve ovo, ili još bolje Student prodekan?

Komentari  

#1 Zgranuta 24-10-2014 15:34
Sram vas bilo! Imate interes samo da pljujete. Gde ste bili kada su studentima koji nisu regularno upisali master ponistili ispite? Sto se za to niste izborili? Bitno da samo pljujete i dovodite nas u neprijatnu situaciju

Nemate prava da postavite komentar.

„Možemo učiniti sve što poželimo ako se dovoljno dugo držimo te stvari.“
Helen Keler

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava