Danas je održan sastanak u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja između predstavnika SKONUS-a i ministra prosvete g. Mladena Šarčevića.

SKONUS je u pregovorima izneo zahteve da se svim studentima koji studiraju po starom programu, kao i prvim generacijama "Bolonjaca" (2007/08 i 2008/09) produži rok za završetak studija. Takođe, insistirali su da se svim studentima koji u tekućoj godini ostvare 48 ESPB ponovo omogući pravo da se rangiraju u okviru kvote za finansiranje iz budžeta R. Srbije u školskoj 2016/17, kao i da studenti završnih godina, upisani na studije 2013/14, a koji se finansiraju iz budžeta, zadrže to pravo najduže još godinu dana po isteku redovnog roka trajanja studija ("produžena godina"/"apsolventski staž").

Nakon iznetih argumenata, postignuta je saglasnost da Ministarstvo prihvati i podrži sve gore navedene zahteve i dobijena je garancija da će, nakon konsultacija sa Odborom za obrazovanje Narodne skupštine, ministar proslediti predlog za izmenu Zakona o visokom obrazovanju u najkraćem mogućem roku, uz obećanje da će ceo proces izmene Zakona biti završen do 22.09.2016. godine, kako bi mogao da se primenjuje od početka naredne školske godine.

Ne menjajte kanal!

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Možemo učiniti sve što poželimo ako se dovoljno dugo držimo te stvari.“
Helen Keler

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava