Ministarstvo prosvete predložiće da se studentima upisanim po starim propisima, pre prelaska na bolonjski sistem studiranja, rok za okončanje studija produži za godinu dana, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević.

On je dodao da bi predlog izmene Zakona o visokom obrazovanju trebalo da bude spreman za drugu polovinu septembra. Na pitanje da li očekuje da Odbor za obrazovanje promeni predlog Ministarstva i da stari studenti dobiju produžetak za dve godine, ministar je odgovorio da ne zna, uz opasku da je „i ovo mnogo“.

Podsetimo, Odbor za obrazovanje Skupštine Srbije usvojio je zaključak da studentima koji studiraju po starom programu treba produžiti rok studiranja, ali bez preciziranja do kada. Na poslednjoj sednici Odbora, posvećenoj ovoj temi, bilo je predloga da se rok ograniči na dve godine, ali je prevagnulo opšte mišljenje da bi o tome trebalo da se izjasni Ministarstvo prosvete koje će parlamentu i uputiti predlog izmene zakona.

Prema nezvaničnim saznanjima Danasa, poslanici vladajuće većine su za to da se starim studentima omoguće još dve dodatne godine da diplomiraju. Po važećem zakonu, stari studenti treba da okončaju studije do 30. septembra.


Izvor

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Kada jednom kreneš odustajati, to ti se pretvori u naviku.“
Vinsent Lombardi

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava