FABelgrade 2018 je novo izdanje regionalne konvencije posvećene promociji digitalne fabrikacije i fab lab koncepta. Digitalna fabrikacija podrazumeva upotrebu 3D štampe, CAD/CAM softvera, CNC mašine i laserski sekači mašina u nastavi, nauci, preduzetništvu i mnogim oblastima industrije.

Program ovogodišnje konvencije uključuje predavanja i panel diskusije, kao i veći broj praktičnih radionica i prezentacija regionalnih fab labova i kompanija u oblasti digitalne fabrikacije. Program ovogodišnje konvencije uključuje predavanja i panel diskusije, kao i veći broj praktičnih radionica i prezentacija regionalnih fab labova i kompanija u oblasti digitalne fabrikacije.

FABelgrade2018 govornici su globalni i regionalni lideri u ovoj oblasti, uključujući i stručnjake iz 3D bioprintinga, robotike i “interneta stvari” (IoT), mejkerskog “do-it-yourself (DIY)” pristupa nauci i obrazovanju. Katarina Mota, osnivač Open Building Instituta, TED govornik i tehnolog. Zatim osnivače multidisciplinarne istraživačke laboratorije Art is open source, Orianu Persiko i Salvatorea Iakonesija, te osnivača MiniFablab Utreht i Fablab Beneluksa, Barta Bakera. Jedan od predavača biće i Jusuf Kešuani, suosnivač kompanije 3D Bioprinting Solutions, koja se bavi 3D bioprinting tehnologijama. Više detalja o ovogodišnjim predavačima možete pogledati na sledećem linku.

FABelgrade2018 praktične radionice će se odvijati u pravom fab lab-mejkerspejsu, koji će sadržati sve fab lab alate i mašine kao što su različiti modeli 3D štampača, laserski sekači, CNC mašine i DIY elektronika. FABelgrade2018 praktične radionice će se odvijati u pravom fab lab-mejkerspejsu, koji će sadržati sve fab lab alate i mašine kao što su različiti modeli 3D štampača, laserski sekači, CNC mašine i DIY elektronika.Ulaz je besplatan, ali je neophodna registracija na sajtu FABelgrade-a.

Kompletan program konvencije možete pogledati na sledećem linku. FABelgrade2018 se održava pod pokroviteljstvom Američke ambasade u Srbiji, uz podršku Ambasada Kanade i Holandije, Ultimejker kompanije, Francuskog kulturnog centra, Instituta BioSens i DIATOMIC projekta.

FABelgrade se održava 28. i 29. aprila u Domu omladine Beograd u organizaciji FAB inicijative, Polyhedra fab lab-a, 3D Republike i asocijacije MAKER.

http://www.fabelgrade.io/


fabelgrade 2018 plakat
fabelgrade 2018 agenda

Tagovi

„Život svakog čoveka je put ka samom sebi.“
Herman Hese

Anketa

Da li ste za to da se uvede plaćanje ispita po ceni od 800 din, u svakom ispitnom roku (nakon 3 pokušaja) ?

Nastava