BEST Beograd, pod pokroviteljstvom jubilarnog 60. Sajma tehnike, u okviru Beogradske godine inženjerstva organizuje drugu u nizu „Face the Future” tribinu, čija će tematika biti pametni gradovi.


Tribina „Face the smart cities” će se održati drugog dana Sajma, 17. maja sa početkom u 12h u Hali 2C Beogradskog sajma.

SMART CITIES, ili pametni gradovi, su koncept koji evidentno okupira pažnju naučno-stručne javnosti iz svih sfera tehničko-tehnoloških i društvenih nauka. Ideja koncepta je zasnovana na prilagođavanju grada stanovniku, a sve u cilju povećanja produktivnosti i komfora. Rezultat koncepta, u praksi, pokazao se kao veoma efikasan, i to prilikom povećanja energetske efikasnosti, kontrole saobraćaja, automatske kontrole zdravlja stanovnika, povećanja bezbednosti, efikasnog upravljanja otpadom, povećanja stepena reciklaže, smanjenja nivoa buke i zagađenja i poboljšanja mnogih drugih aspekata života građana. Među evropskim gradovima koji trenutno najviše usklađuju svoju infrastrukturu sa ciljem da postanu „pametni” nalaze se Kopenhagen, Amsterdam, Beč i Barselona.

O pametnim gradovima, njihovim tendencijama razvoja, prednostima i manama, na „Face the Smart cities" tribini u okviru Sajma tehnike govoriće renomirani profesori sa Univerziteta u Beogradu, prof. dr Branimir Stanić sa Saobraćajnog fakulteta i profesor Arhitektonskog fakulteta dr Zoran Đukanović d.i.a.

Vreme: 17. maj, 12:00
Mesto: Beogradski sajam, sala hale 2C
Više informacija putem FB-eventa.

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Život svakog čoveka je put ka samom sebi.“
Herman Hese

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava