Pre tačno 10 godina sa radom je otpočeo portal MASINAC.org.

Nastao je kao potreba nekolicine studenata da unaprede sistem obaveštavanja među studentima tih godina. Izvori pravih i pravovremenih informacija gotovo nisu postojali, a potreba sa saznanjem istih bila je neverovatno velika. Tako je MASINAC.org u veoma kratkom roku postao jedino mesto gde su studenti Mašinca mogli da saznaju sve informacije vezane za studiranje kako na fakultetu tako i na samomo Univerzitetu.

Veoma brzo na portalu se našlo par stotina registrovanih korisnika koji su svakodnevno učestvovali u razvoju samog portala, nekolicina se izdvojila i uzeli su učešće u administiranju istog. Godinama, članovi MASINAC.org portala su se menjali. Stari su odlazili, novi su dolazili. 
Danas, u eri socijalnih mreža portal MASINAC.org pronalazi svoje mesto fokusirajući se na aktuelne probleme na fakultetu i Univerzitetu. Protok informacija je znatno veći, socijalne mreže su nešto bez čega mlađe generacije ne mogu da zamisle život a samim tim povezanost samog portala sa socijalnim mrežama od izuzetne je važnosti. Preko 3600 objavljenih tekstova od početka rada portala, preko 230.000 fajlova preuzetih iz Download baze u protekle 4 godine, par hiljada registrovanih članova na samom portalu... činjenice su koje nam govore da ovaj portal ima svrhu postojanja.

Uredništvo MASINAC.org portala čini nekoliko studenata sa različitih godina studija. U planu je i proširenje tima, tako da će svi zainteresovani moći da se priključe timu i nastave da budu deo tradicije koja traje punih 10 godina.
Portal će nastaviti da izveštava o svim aktivnostima, akcijama, problemima sa kojima se studenti Mašinca svakodnevno sreću, i predstavljaće ih najobjektivnije moguće.

Hvala svima na ukazanom poverenju!

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Život od nas ne traži da budemo najbolji, već da se potrudimo najbolje što možemo.”
Džekson Braun

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava