U pokušaju borbe protiv govora mržnje, pretećeg terorizma i svega onoga što može dovesti do nasilja, vodeće svetske IT kompanije su se udružile zajedno sprovodeći novu regulativu Evropske Komisije "Codes of Conduct".

Kompanije kao što su Microsoft, Facebook, Google i Twitter će se ponašati u skladu sa novim propisima ali se neće i pravno obavezati na ovo.

Evropska Komisija je objasnila da "IT kompanije nastavljaju u borbi protiv govora mržnje online". Ovo će uključiti razvoj internih procedura i pravila kao obuku ljudi koji će biti zaduženi za kontrolu svega, kako bi mogli da daju garanciju da će svi prijavljeni slučajevi biti uklonjeni u roku od 24 časa i da će onemogućiti pristup ovakvim i sličnim sadržajima, ukoliko je potrebno a pod uslovom da su prijave osnovane.

Govori mržnje: uvrede, pretnje, uznemiranjvanja Državnog ili bilo kog drugog sektora stanovništva, sadržaji koji sadrže bilo šta što podstiče na nasilje i mržnju.

Microsoft je objavio da će "preseći" sva obaveštenja i sadržaje šerovane od strane terorista koristeći Microsoft-ove servise. "Internet je postao primarni servis sa širenje informacija i ideja u međusobnoj komunikaciji" izjavili su čelnici Microsoft-a.

Kako će se to odraziti na stanje u Srbiji ali isto tako generalno u svetu ostaje da vidimo. Svesni smo činjenice da kultorološke razlike prave veliki jaz između nacija, ali moramo poći prvo od sebe i "počistiti" u svom dvorištu.
Nemojte mrzeti, vređati i pretiti! Uradite ono što je do vas.

Više informacija o izveštaju Evropske Komisije možete pronaći ovde.

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Kada jednom kreneš odustajati, to ti se pretvori u naviku.“
Vinsent Lombardi

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava