MASINAC.org je prvi zvanični portal studenata Mašinskog fakulteta u Beogradu. Osnovali su ga Vlada i Ivan, 2006.god. sa ciljem da pokrenu dosta umrtvljen sistem obaveštavanja studenata o novostima iz studentskog života. Naravno uz nesebičnu pomoć LeSa1982, p1cP4, Hellraiser-a, Fion-e, Uroša, DragonRider-a MASINAC.org postao je polazna tačka svih studenata Mašinca.


Pored standardnih opisa predmeta, predavača, download zone, kreiran je i servis vesti, koji je nekoliko puta ažurniji od samog zvaničnog fakultetskog. Forum je napravljen nešto kasnije, jer se ukazala potreba da studenti sami razmenjuju iskustva, rešavanju međusobne probleme. Povezanost sa studentskim organizacijama na Mašincu nije trajala preterano dugo. Zbog objektivnog informisanja o radu (nepravilnostima) samih organizacija i njihovih predstavnika često smo dolazili u sukob sa istim. Najkorektniju saradnju od samo početka imali smo sa Sportskim udruženjem studenata "Mašinac". Na obostrano zadovoljstvo, razvijali smo sistem što boljeg informisanja studenata. Tako je nastao i studentski sportski portal sport.masinac.org.

MASINAC.org
pre svega postoji kako bi pomogao studentima Mašinca pri polaganju ispita i to: korisnim i pravovremenim informacijama, opisom predmeta, mogućnošću komentarisanja istih u cilju bolje informisanosti, elektronskim materijalima, savetima, upoznavanjem sa profesorima i asistentima (kritike, pohvale, slike). Kritika negativnih pojava na fakultetu je doprinela da se mnoge stvari na fakultetu pokrenu, da se prekine sa tolerisanjem ponašanja pojedinih profesora, da se probude savesti mnogih, da studentski problemi počnu da se rešavaju… Naravno, tu smo i da pohvalimo sve pozitivne stvari, sve fer profesore i asistente, sve uspehe naših studenata… 

Naravno, uvek je bilo predavača sa fakulteta koji su želeli da podrže transaprentnost u radu kako samih sebe, tako i ostalih kolega. Ipak, jedan broj njih, bio je protiv rada ovog portala. Nekoliko puta je pokušano da se ovaj portaj ugasi, bilo je tu i pretnji pojedinim urednicima ovog portala, ali bilo kako bilo, na kraju, MASINAC.org se uzdigao iznad svega toga i nastavio sa daljim radom.

Ekupa koja uređuje portal MASINAC.org je promenljiva i obnavlja se svake školske godine. Danas tim ovog portala čini grupa studenata, profesionalaca koji (bez eksponiranja) obavljaju sledeće funkcije:
  • urednik
  • odnosi s javnošću
  • web dizajn
  • web programiranje
  • internet marketing
  • grafički dizajner
  • fotograf
Ukoliko želite da postanete član ekipe uredništva MASINAC.org portala, možete nam se obratiti putem ove strane.

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava