Ne brinite, nije sve vezano za učenje.


Kako je studentski život najlepše doba (makar tako kažu, a mi im verujemo, jer nam ne preostaje ništa drugo), MAŠINAC i studenti koji su studirali i koji studiraju su se trudili i da stvarno bude tako. Zato, danas imamo relativno razvijen i raznovrstan studentski život. Iako se mnogo uči, a kroz učenje stičete nova prijateljstva, imaćete dosta vremena da sa tom "novom ekipom" "utvrdite gradivo" u studentskom klubu ili obližnjim kafićima, što je priznaćete neprocenjivo.
Naravno, sigurno ćete primetiti da se oko jedne koleginice sjati i do desetak kolega koji se utrkuju da joj pomognu oko grafičkih radova, skripti, te je tako studiranje koleginicama znatno olakšano.

U okviru Mašinca ne postoji mnogo studentskih organizacija. Postoje dve studentske organizacije koje se bave različitim sferama, gde jedna ne radi gotovo ništa, a druga gotovo sve.

Svake godine organizuje se Mašinijada, koja postaje sve popularnija i na kojoj se studenti takmiče u ekipnim i pojedinačnim sportovima kao i u takmičenjima u znanju. Mašinijada predstavlja okupljanje studenata sa prostora bivše SFRJ, gde učestvuje desetak Mašinskih fakulteta sa preko 500 studenata, gde se takmiče u različitim disciplinama. Jedna od najinteresantnijih jeste ispijanje piva, a mašinci su poznati po tome da se mogu dugo takmičiti u ovoj displini. Naravno neizbežan je izbor za mis i mistera Mašinijade sa kompletnim performansima koji prate takve manifestacije.

Naši sportisti su izuzetno uspešni i osvojili su mnoge medalje na raznim takmičenjima i turnirima. Tako da, ako ste dobri u nekom sportu, prijavite se i probajte da se ubacite u ekipu. U ekipu jedino ulazite ukoliko zaista pokažete znanje.
link: http://sport.masinac.org

Pored različitih studentskih putovanja i sportskih dešavanja tu su i obavezne žurke koje po tradiciji organizuje Sportsko udruženje studenata "MAŠINAC", počev od brucošijade, pa do nekoliko desetina žurki tokom čitave godine u studentskom klubu na Mašincu.
link: http://zurke.masinac.org

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava