Microsoft i poslovna društvena mreža LinkedIn ušli su u finalni sporazum pod kojim će Microsoft preuzeti LinkedIn za 196 dolara po akciji.

Ukupna vrednost ove transakcije je 26,2 milijarde dolara, uključujući i neto prihod Linkendlna.

Linkendln će ostati poseban brend, zadržaće svoju kulturu i nezavisnost, a Džef Vejner će ostati na čelu kompanije

Rid Hofman, predsednik odbora, suosnivač Linkendlna ističe da u potpunosti podržava ovu transakciju za koju se očekuje da se okonča do kraja godine.

"Tim ove kompanije je porastao, i fokusiran je na povezivanje svetskih stručnjaka. Zajedno možemo ubrzati Linkendln kao i Microsoft Ofis 365, kao što pokušavamo da osposobimo svaku osobu i organizaciju na planeti“, kaže direktor Microsoft - a Satja Nadela.

Linkendln, kompanija sa sedištem u Kaliforniji, je najveća i najvrednija na svetu profesionalna mreža i nastavlja da gradi i razvija posao operatora namenjenog poslovnim ljudima.

Prošle godine, ova kompanija je pokrenula novu verziju svoje aplikacije za mobilne telefone koja je dovela do većeg broja aktivnih članova.

Linkendln je tako stekao vodeću platformu za učenje pod nazivom Linda.com, a sve ove inovacije su rezultirale povećanjem članstvu, većeg angažovanja i boljih finansijskih rezultata.

Akcije Linkendlna skočile su 48 odsto nakon objave ove vesti, dok su akcije Microsoft - a zaustavljene zbog vesti o čekanju.


Tagovi

„Ništa što je vredno ne dolazi na brzinu. Rad, konstantan i marljiv rad je jedini način da se dođe do rezultata koji će trajati.“
Hamilton Holt

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava