Centar za razvoj karijere poziva studente da se prijave za program stručne prakse tokom 2019. godine, koji će se realizovati u javnim preduzećima i stručnim ustanovama i agencijama iz resora ministarstva Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

  • Er Srbija
  • Infrastrukura Železnice Srbije
  • Srbija Kargo
  • Agencija za bezbednost saobraćaja
  • Železnice Srbije
  • Saobraćajni institut CIP
  • Uprava za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu
  • Agencija za upravljanje lukama
  • Republički geodetski zavod
Planirano je da se program prakse realizuje u tri ciklusa tokom 2019. godine.

Prvi ciklus realizovaće se u periodu od 18. marta do14. juna. Trajanje prakse biće definisano za svakog studenta u skladu sa zahtevima odgovarajućeg studijskog programa i u dogovoru sa supervizorima prakse iz preduzeća i ustanova koje učestvuju u programu. Biće to sjajna prilika za preko 300 studenata da tokom ove godine stekne prvo radno iskustvo u struci.

Najviše mesta za praksu otvoreno je za studente Elektrotehničkog, Saobraćajnog, Građevinskog i Mašinskog fakulteta, kao i za studente Fakulteta organizacionih nauka, Pravnog, Ekonomskog, Geografskog, Fakulteta bezbednosti, Matematičkog, Filozofskog, Fakulteta političkih nauka, Tehnološko-metalurškog, Šumarskog fakulteta i drugih.

Prijavljivanje za prvi ciklus stručne prakse traje do 4. marta 2019. godine (u 23:59) i vrši se isključivo elektronskim putem na portalu www.studentskapraksa.com. Potrebno je da student napravi korisnički nalog u zoni za studente i doda svoju biografiju, a zatim da odabere željenu poziciju iz baze praksi i izvrši prijavu. Studenti koji su se već registrovali na portalu ne moraju to da rade ponovo, već samo da odaberu praksu za koju žele da se prijave.

Stručna praksa u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture realizuje se treću godinu za redom, i rezultat je izvanredne saradnje Univerziteta u Beogradu i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Prijavljivanje za drugi ciklus se očekuje u junu, a za treći u oktobru mesecu ove godine.

Tagovi

„Kada jednom kreneš odustajati, to ti se pretvori u naviku.“
Vinsent Lombardi

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava