uzvicnikPostavljen je predlog rasporeda ispita za Januarsko/februarski ispitni rok školske 2013/14 god. Slaba preglednost rasporeda ukrašenog bojama papagaja i prošarane različitim veličinama slova kao i "familijama istih" nisu ništa novo što nas je dočekalo i za ovaj ispitni rok. Komisija za pravljenje rasporeda jasno nam je stavila do znanja da ovaj deo posla odrađuje samo zato što mora, ali isto tako nam je pokazala da nisu baš vrednosni u objavljivanju samih rasporeda pa tako i ovoga puta raspored dobijamo 15-ak dana pre početka ispitnog roka, a samo 7 dana pre prijave ispita.



Veliku nedoumicu nam ostavlja ovaj deo obaveštenja:

"Евентуалне примедбе на овај распоред доставити одмах на: rasispit@mas.bg.ac.rs.
Студенти могу доставити примедбе само преко предметног наставника, односно Катедре!"

 

Ovo nam jasno ukazuje da Komisija ne pravi raspored u dogovoru sa samim katedrama jer se u rečenici iznad vidi da primedbe odmah mogu dostaviti jedino zaposleni na katedrama, dok studenti to moraju da urade preko predmetnih nastavnika. Ukoliko zaposleni i imaju neke primedbe očigledno je da ih niko nije konsultovao pre postavljanja samog rasporeda, što dalje implicira da Komisija raspored postavi "čisto radi reda".

 

Zatim studenti prijave odredjeni ispit po preliminarnom rasporedu, a onda zbog naknadnih primedbi isti raspored može biti i izmenjen, pa studenti mogu doći u zabludu pa čak i do toga da ne mogu da izađu na ispit u prethodno prijavljenom terminu jer je ispit pomeren.


Da li će se ikada nešto promeniti u radu Komisije za pravljenje rasporeda ispita, barem u onom kreativnom delu ostaje da vidimo, a do tada slobodno se možete poslužiti serviranim rasporedom na ovom linku.

Nemate prava da postavite komentar.

„Postoje dve vrste ljudi - oni koji rade i oni koji pobiru slavu za napravljeno. Potrudite se da uvek budete u prvoj grupi jer je tu znatno manja konkurencija.“
Indira Gandi

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava