U subotu, 9. aprila 2016. godine zvanično je završeno svetsko takmičenje u rešavanju poslovnih studija slučaja, Belgrade Business International Case Competition 2016.


Ukupno 64 studenta sa 16 univerziteta iz SAD, Australije, Kanade, Irske, Danske, Norveške, Holandije, Hong Konga, Kine, Singapura i Tajlanda rešavalo je dve studije slučaja u okviru četvrtog internacionalog studentskog takmičenja u rešavanju poslovnih studija slučaja, Belgrade Business International Case Competition 2016. BBICC  takmičenje održano je od 4. do 9. aprila u organizaciji Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu i Srpske asocijacije menadžera (SAM).

Prvu studiju slučaja koju su studenti radili 5 sati zadala je vodeća banka na tržištu Srbije, Banca Intesa, dok su drugu studiju slučaja vodeće kompanije Philip Morris International radili 24 sata. Timovi studenata su imali priliku da svoja rešenja prezentuju pred stručnim žirijem sačinjenim od top menadžera i konsultanata vodećih kompanija iz Srbije.

“Motivisati mlade ljude da uđu u svet biznisa na ovaj način je odlična ideja. Ovo je dobra prilika da vidimo mlade talente, da razmenimo ideje, da se povezujemo sa ljudima i da učimo. Mislim da je svako rešenje koje sam imao prilike da vidim danas jako vredno.“ rekao je Stevan Vraneš, menadžer korporativnih poslova za region Srbije, CG i BIH kompanije Philip Morris International.

„Ceo događaj je prevazišao moja očekivanja. Cenimo mišljenje nekoga ko nije deo naše kompanije, kao i ideje koje potencijalno mogu da nas navedu na neku vrstu inovacija koje možemo da implementiramo. Želeo bih da budem deo ovakve vrste događaja u budućnosti zato što smatram da je ovo nešto što pravi konkurentsku prednost, da učestvujemo u ovakvom događaju, da budemo partneri i da imamo priliku da diskutujemo sa ovim mladim ljudima koji imaju nesvakidašnje ideje.” izjavio je Nikša Ilović, direktor Sektora za upravljanje segmentom klijenata fizičkih lica Banca Intesa .

„Zadovoljstvo je što smo imali priliku da ugostimo najbolje studente i mentore iz celog sveta. Prikazana je kultura i tradicija Srbije, akcenat je bio na učenju i zato su izabrane vodeće kompanije na tržištu Philip Morris International  i Banca Intesa  koje prepoznaju ulaganja u talente.“ rekla je Vesna Damnjanović, direktorka takmičenja BBICC.

Pobednik ovogodišnjeg takmičenja je National University of Singapore, drugoplasirani tim dolazi sa Hong Kong University of Science and Technology, dok je treće mesto pripalo timu saMaastricht University.
Dodatne informacije o takmičenju, mogu se naći na sajtu www.bbicc.org.

bbicc-2016-drugo-mestoDrugoplasirani tim dolazi sa Hong Kong University of Science and Technology

bbicc-2016-trece-mestoTreće mesto je pripalo timu sa Maastricht University

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Diploma nije znak da je čovek koji jej ima gotov proizvod, već da je spreman za život.”
Edvard Moli

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava