Danas je u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu svečano potpisan ugovor o saradnji Univerziteta u Beogradu i kompanije „NCR d.o.o. Beograd “. Međusobna saradnja podrazumevaće objedinjene aktivnosti na organizaciji i realizaciji studentske prakse za studente Univerziteta u Beogradu a u cilju boljeg povezivanja poslovne i akademske zajednice.

Ugovor su potpisali prof. dr Nada Kovačević, prorektor za studije i upravljanje kvalitetom, i gospodin Vladan Živanović, direktor NCR Sbija.

Svečanom potpisivanju ugovora ispred NCRa prisustvovali su gospodja Andrea Ledford, izvršna podpredsednica Kompanije NCR, gospodja Marija Zivanovic Smith, podpredsednica za Marketing, a ispred Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata, direktor Centra Dejana Lazić i koordinator programa saradnje sa poslodavcima, Marija Jovanović. Predstavnici Američke Ambasade Robert Dan, ataše za komercijalne poslove u Srbiji i Zorica Mihajlović, viša savetnica u Komercijalnom odeljenju takodje su prisustvom podržali ovaj događaj.

Ovo partnerstvo rezultat je potrebe Univerziteta u Beogradu da se što većem broju studenata obezbedi prilika da tokom studija steknu relevantno radno iskustvo u prestižnim kompanijama i na taj način unaprede svoju zapošljivost, ali i prepoznavanja vrednosti društveno odgovornog poslovanja kao dela vizije kompanije NCR koja studente Univerziteta u Beogradu prepoznaje kao vrhunski tehnički kompetentan kadar spreman da znanje stranih jezika i IT tehnologija primeni u praksi u Srbiji.

Ispred Univerziteta u Beogradu, nosilac saradnje sa kompanijom NCR biće Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata, organizacina jedinica Univerziteta čiji su ciljevi: obezbeđivаnje delotvornog sistemа podrške studentimа i diplomcimа u rаzvoju znаnjа i veštinа koje će im biti od znаčаjа pri zаpošljаvаnju ili nаstаvku obrаzovаnjа, povećаnje procentа studenаtа i diplomiranih studenata koji su stekli relevаntno rаdno iskustvo tokom studirаnjа ili ubrzo nаkon diplomirаnjа, ostvаrivаnje sаrаdnje sа svim fаkultetimа Univerzitetа u Beogrаdu i jаčаnje integrаtivne uloge Univerzitetа u Beogrаdu , kao i promocija studenаtа i diplomiranih studenata Univerzitetа u Beogrаdu kаo budućih stručnjаkа u rаzličitim oblаstimа rаdа i Univerzitetа u Beogrаdu kаo vodeće institucije zа visoko obrаzovаnje u regionu.

Kompanija NCR je lider u omni-kanal rešenjima, pretvarajući svakodnevne interakcije sa firmama u izuzetna iskustva. Sa svojim softver, hardver, i portfolio uslugama, NCR omogućava više od 550 miliona transakcija dnevno: preko trgovina, finansijskih usluga, putovanja, uslužnih delatnosti, telekoma i tehnologija, i malih biznisa. NCR rešenja omogućavaju svakodnevne transakcije koje olakšavaju život.
Kompanija NCR, sa sedištem u Duluth, Georgia ima više od 30.000 zaposlenih na globalnom nivou, od kojih se preko 2.100 nalazi u Srbiji.

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Diploma nije znak da je čovek koji jej ima gotov proizvod, već da je spreman za život.”
Edvard Moli

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava