Dugujemo vam objašnjenje!

Dragi posetioci,

MASINAC.org portal je u svojih dvanaest godina prošao kroz različite faze, bio je pokretač jednog novog poglavlja na našem fakultetu onda kada sistem informisanja gotovo nije ni postojao. Fakultet je uvek kaskao, ali MASINAC.org je postavio standard u informisanju među studentima Mašinca. Imali smo i zlatno doba, o kojem možete kao i mi samo čuti od studenta koji su ne tako davno završili ovaj Fakultet. Trentno, neki članovi su posustali. Portal je prošao napade od strane fakulteta, napade od strane studenata, ali najteže nam pada i najteže se oporavljamo od unutrašnjih razdiranja.

Na radu portala učestvovale su generacije Mašinaca. Vrlo je verovatno da će sajt prestati nekada da funkcioniše, pre ili kasnije. Ideja oko koje smo se okupili počinje da bledi. Materijal u većini slučajeva gutaju socijalne mreže, nešto što je vašoj generaciji bilo dobro, pitanje je da li će doći do sledeće. Bilo bi dobro kada bi nešto od toga ostalo negde, offline... npr na MASINAC.org portalu. Fotokopirnice naveliko naplaćuju sve to što su generacije ispisivale, daleko pre interneta.

Portal održavaju studenti, obični, poput onih koje smo s vremena na vreme opomenuli i koliko god da smo se trudili i tu smo nekada pravili greške. Članovi ekipe MASINAC.org se ponekad drznu da urade nešto i što smatraju da je opšte dobro, oni koji žele da ostanu anonimni jer poenta nisu oni, već ono o čemu se piše. Kažu, napad je najbolja odbrana! MASINAC.org je dočekao i ispratio mnoge studente, one koji sebe nazivaju studentskim predstavnicima, one koji rade isključivo samo za svoj interes pod maskom da to rade za opštestudentsko dobro. Znamo da bi neki od njih voleli da portal prekine sa radom, ali iskreno, nemaju razloga za to.

Ipak, morali smo da se odlučimo na ovakav korak. Sve ovo do sada urađeno ostavićemo nekim budućim generacijama, da se prisete kako je pisana istorija na Mašincu.

Drago nam je da nas dobar deo sadašnjih i bivših studenata još uvek ceni i poštuje sav uložen rad i trud. Upravo zbog takvih studenata smatramo da još uvek nismo za penziju, zbog vas i dalje postojimo. Verujemo da ste zaključili  ispravno, OVO JESTE PRVOAPRILSKA ŠALA, ali nije ona toliko ni daleko od istine kao što možete primetiti.

Sigurni smo da među studentima ima i onih koji nas ne vole, onih koji ne veruju u objektivno informisanje, kritiku koja možete doneti samo dobro svim studentima, ali sigurni smo da opak priznaju da još uvek postoji nešto korisno u ovom portalu.

Ipak, iz dana u dan postajemo jači, sposobniji, bolji! Sve to ćemo pokušati da podelimo sa svima vama koji verujete u naš rad!

Uživajte, šalite se i smejte se!

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Život od nas ne traži da budemo najbolji, već da se potrudimo najbolje što možemo.”
Džekson Braun

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava