Poštovane kolegenice i kolege, ekipa MASINAC.org vam želi srećnu Novu godinu i božićne praznike!

Verujemo da je 2018. za neke bila zahtevna i izazovna. Sa druge strane, verujemo da je određenom broju studenata donela mnogo lepih trenutaka. neki bi čak rekli da je bila idealna.
Svakako, na Mašincu, bilo je dosta izmena u postojećem načinu rada sa studentima, pre svega finansijskom, striktnija pravila za potpisivanjem finansijskih ugovora, novi sistem naplate prijave ispita posle treće prijave, nemogućnost prijave ispita ukoliko finansije nisu izmirene... Studentski servis fakulteta je unapređen i teži ka tome da postane pravi eIndeks sistem.

Studentska udruženja i organizacije su briljirale i ostvarile značajne rezultate ove godine, Studentski Formula tim, Confluence, Euroavia, Studija slučaja. Takođe, svojim trudom i zalaganjem predstavile su Mašinski fakultet u Beogradu u najboljem mogućem svetlu. Nadamo se još većim uspesima ovih timova u narednoj godini.

Sportsko udruženje studenata Mašinac, tradicionalno ostvaruje dobre i zapažene rezultate u studentskim sportskim takmičenjima. Neka tako nastave i u 2019. godini.

Savez Studenata i Studentski parlament se trude da unaprede studentski standard na Mašincu. Želja postoji, rezultati tu i tamo vidljivi, ali moguće je ići daleko bolje i više. Bilo bi dobro kada bi 2019. godina bila godina u kojoj će se mnogo toga promeniti na bolje, i gde će studenti konačno dobiti svoje prave predstavnike koji će štiti njihova prava, pa makar to nekada i nebilo u skladu sa željama samog fakulteta. 

Nastavni kadar mora da nastavi da radi na unapređivanju samih nastavnih i ispitnih procesa, da prati trendove u svetu, zahteve industrija i učini sve što je moguće da od samih studenata izgradi prave i ponosne inženjere.

Nadamo se da će fakultet uspeti da zameni dotrajte table u amfiteatrima i učionicama, posebno sada kada su finansije mnogo uređenije (studenti isplaćuju rate tačno na vreme). Ipak je red da zauzvrat dobiju neki minimum, a to su barem čiste i nove table na kojima može da se razazna sta piše. 

Nas, portal MASINAC.org, očekuje podmlađivanje uredništva, sveže i nove ideje koje će nastaviti da žive trinaestu godinu za redom. Podsećamo vas da je MASINAC.org osnovan 2006. godine, i da je do sada ispratio dvanaest generacija studenata, nadamo se i trinaestu u 2019.godini.

Želimo vam da u novoj 2019. godini, polaganje ispita "ide kao 'ladna voda" :)
Nemojte osuđivati druge. Razumite ih i učinite sve što je do vas. Pomozite svojim kolegama, pomozite svima oko sebe na bilo koji način. Time ćete biti ispunjeniji, razumniji i bolji!

Živeli!

Tagovi

„Život od nas ne traži da budemo najbolji, već da se potrudimo najbolje što možemo.”
Džekson Braun

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava