Rukometaši Mašinskog fakulteta postali su novi šampioni lige Univerzitetskog sportskog saveza Beograda. Oni su u finalu savladali ekipu Fakulteta organizacionih nauka, posle sigurnijeg izvođenja sedmeraca, rezultatom 25:24. Kako je nakon regularnih 40 minuta na semaforu bilo 19:19 (10:6), meč je produžen penal završnicom, a tada je Jokić odbranio šut Ćirića i tako odveo Mašinac do trofeja.

Od početka utakmice obe ekipe su zaigrale čvrsto u odbrani, dok su u napadu pokušavali sa bekovskih pozicija da stignu do pogotka. Do početne prednosti stigla je ekipa Mašinskog fakulteta golom Vukadinovića (1:0). Međutim, ekipa FON-a je već u sledećem napadu uzvratila preko Teodorovića (1:1), koji je zajedno sa Bijelićem na startu meča predstavljao napadačku snagu ekipe iz Ulice Jove Ilića. Tokom prvih deset minuta utakmice, obe ekipe su imale problem da realizuju svoje prilike. U ekipi FON-a Jovanović je vezao dva uzastopna promašaja, dok je u ekipi Mašinskog najpre Milenković bio neprecizan, a potom Radoman nije iskoristio sedmerac. Ni jedna ni druga ekipa nije uspela da napravi osetniju prednost na početku utakmice, igralo se gol za gol, pa je u 12. minutu rezultat bio 4:4. Usledio je kraći predah koji su zatražili momci sa Palilule, međutim, ta pauza je više odgovarala ekipi Fakulteta organizacionih nauka. Po povratku na teren rukometaši sa Voždovca, najviše zahvaljujući tandemu Teodorović-Aničić, napravili su seriju 1:6 i tako došli do prednosti od 5:10. Uspeo je Mašinac da smanji zaostatak do kraja poluvremena, novim pogotkom Vukadinovića, pa se na odomor otišlo pri rezultatu 6:10.

U nastavku utakmice nisu se predali borbeni rukometaši Mašinskog fakulteta. Oni su predvođeni kapitenom Radomanom i raspoloženim Dragašem na poziciji pivota uspeli da uzvrate serijom 5:1 i tako stignu do novog izjednačenja na utakmici – 11:11. Nakon što su ispustili vođstvo od četiri gola, Fonovci su zatražili tajm-aut, posle kojeg su pogotkom Teodorovića došli do prednosti od 11:12. U tim trenucima utakmice Mašinac je igrao sa igračem manje zbog isključenja Milenkovića. Međutim, ekipa FON-a nije uspela da iskoristi brojčanu prednost kako bi stigla do ubeljivijeg vođstva. Aničić je najpre prestupio u napadu FON-a, a potom je Mašinac golom Radomana sa sedam metara došao do nerešenog rezultata 12:12. Usledilo je neizvesnih deset minuta utakmice. Igralo se gol za gol, a obe ekipe su nastavile sa organizovanom i snažnom odbranom. Do prednosti od dva gola Fakultet organizacionih nauka došao je posle pogotka Aničića sa krila (14:16). Mašinac je smanjio rezultat nakon što je Dragaš iskoristio dodavanje Radomana (15:16). Imali su momci sa FON-a do kraja utakmice u još dva navrata prednost od dva gola, međutim, nisu uspeli da je sačuvaju. Mašinac je do izjednačenja stigao nakon što je Jovanović izgubio loptu, a Mudrinić u kontranapadu savladao golmana FON-a (18:18). Posle pogotka Mudrinića, ekipa FON-a nije iskoristila svoj napad za vođstvo. Vukadinović je na 15 sekundi do kraja utakmice postigao gol za prednost Mašinca 19:18. Iako je izgledalo da će se tim rezultatom utakmica završiti, FON je uspeo da odvede utakmciu u penal seriju nakon što je u poslednjoj sekundi utakmice Ćirić pogodio za 19:19.

Penal serija otvorena je pogotkom Radomana, dok je na drugoj strani u ekipi FON-a Ćirić bio neprecizan. Mašinski fakultet je imao priliku u trećoj seriji da dođe do pobede, ali Vukadinović nije iskoristio svoju šansu. Potom je u šestoj seriji, golman Mašinskog odbranio pokušaj Bijelića, a Vukadinović se našao u prilici da se iskupi za promašaj u trećoj seriji, međutim i ovog puta sreća nije bila na njegovoj strani, pa je pogodio stativu. Nakon što je Radoman realizovao i svoj treći pokušaj Mašinac je poveo 25:24. U tom trenutku Ćirić je morao da postigne gol kako bi se penal serija produžila, međutim, Jokić je uspeo da zaustavi njegov šut i tako donese titulu prvaka Mašinskom fakultetu.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Nemanja Vukadinović sa devet golova, dok je napad Fakulteta organizacionih nauka predvodio Teodorović sa sedam pogodaka.

Kapiten Mašinskog fakulteta Pavle Radoman po završetku utakmice je izjavio da je veoma ponosan na svoju ekipu.

“Čestitao bih protivnicima na sjajnoj partiji. Mi smo ušli u utakmicu rasterećeno, kao autsajderi i odigrali smo iznad našeg nivoa. Moji momci su igrali kao da je u pitanju finale Lige šampiona i dali su sve od sebe. Hvala publici koja je došla i koja nas je podržavala. Ovo nam je prvo zlato posle pet godina i preponosan sam na svoj tim”, istakao je Radoman.

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Strpljenje i postojanost imaju čaroban efekat, jer pred njima nestaju teškoće i prepreke.“
Džon Kvinsi Adams

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava