Tog 31. januara 2017. godine Vladimir je osetio slabost i gubitak daha, kao i vrtoglavicu, pa se javio na pregled u KBC Beograd. Posle urađenog rendgenskog snimka lekari su uočili da u predelu levog plućnog krila postoji velika mekotkivna masa (110 x 77mm) i odmah ga upućuju na dalja ispitivanja. Nakon mesec dana pretrage i biopsija tkiva uspostavljena mu je dijagnoza - primarni medijastinalni B krupnoceliski Non hočkinov limfom, II kliničkog stadijuma.

Odmah je započeto lečenje na Institutu za hematologiju KCS, gde je započeta primena jake citostatske terapije (R-EPOC) na svakih 21 do 28 dana. Tumor je na početku reagovao na terapiju i smanjio se na velicinu oraha. Međutim, nakon četvrte terapije, bez obzira na dalji tretman, tumor počinje ponovo da se širi. Nakon šest teških citostatskih terapija koje nisu dale željene rezultate, lekari počinju sa primenom takozvane „salvage“ terapije, odnosno terapije „spasa“ sa još jačim citostaticima na bazi platine, koje još u dva ciklusa daju veoma slabe rezultate, a tumor nastavlja da raste.

Uvidevši da mu vreme nije saveznik, Vladimir odlučuje da nastavi lečenje u inostranstvu, jer u Srbiji i pored najbolje volje i napora, ponestaje mehanizma za dalje uspešno lečenje.

Kombinovani tretmani zračenjem i hemioterapijom daju dobre rezultate, tako da je odlučeno da se uradi alogena transplantacija matičnih ćelija od srodnog donora, koji će biti Vladimirov mlađi brat. Ova intervencija zahteva dodatna sredstva koja trenutno prevazilaze porodične mogućnosti. Zbog toga se obraćaju svim ljudima dobre volje spremnim da pomognu u lečenju ove uporne bolesti kako bi je Vladimir uspešno savladao i prevazišao.

Pomozimo Vladimiru! Upišimo 459 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Takođe, moguće je i prisustvovati žurki 11.3.2018. u Square klubu (Studentski trg 15) putem koje će se takođe prikupljati novčana sredstva. FB Event možete pogledati na ovom linku.

Za Vladimirov život! Budimo humani!

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Drveće koje sporo raste ima najslađe plodove.“
Molijer

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava