U novom segmetu na portalu, trudićemo se da vam predstavimo sve studentske organizacije, udruženja i timove koji danas rade i postoje na Mašinskom fakultetu. Cilj nam je da svim studentima približimo ono čime se ove grupe studenata bave, kakvi su im planovi i ciljevi.

Ovoga puta predstavljamo vam Udruženje studenta vazdhuhoplovstva EUROAVIA Beograd (AS Beograd).

EUROAVIA Beograd je prvobitno osnovana 2003. godine na Mašinskom Fakultetu, Univerziteta u Beogradu. Udruženje je postalo "Prospected Affiliated Society" tokom internacionalnog okupljanja u Lisabonu 2003. godine.

Nakon toga, mala grupa glanova udruženja EUROAVIA je odlučila da poseti Beograd tokom prvog internacionalnog događaja, organizovanog od strane EUROAVIA Beograd, Fly-In. Kasnije, veliki broj lokalnih događaja je često organizovan. Za kratko vreme, naši članovi su imali mogućnost da prisustvuju mnogobrojnim predavanjima, tehničkim događajima, seminarima, piknicima itd. Udruženje je prihvaćeno kao "Affiliated Society" tokom kongresa koji je održan u Madridu 2004. godine. Članovi našeg udruženja su zabelezili izuzetan učinak, kako u lokalnim, tako i u internacionalnim aktivnostima. Bili su članovi raznovrsnih radnih grupa, a čak i u internacionalnom bordu. AS Beograd he organizovao tri internacionalna događaja: "Fly-In Belgrade 2003", "Formation Workshop 2005" i "Annual Meeting of EUROAVIA Congress (AMEAC) 2006". Što se tiče lokalnih događaja AS Beograd je organizovao dosta tehničkih poseta. Najčešće su to bile posete vojnim bazama u okolini beograda, posete postrojenjima za tehničko održavanje aviona našeg nacionalnog avio prevoznika, raznim vazduhoplovnim institucijama itd.

Nažalost, zbog određenih nesuglasica, udruženje prestaje sa radom 2009. godine. 2014. godine.

Grupa studenata sa Mašinskog Fakulteta, Univerziteta u Beogradu je čula za takmičenje pod nazivom "Air Cargo Challenge", i kroz svoje interesovanje za ovaj događaj, saznala nešto o udruženju EUROAVIA. Kako prethodno nisu imali nikakvo znanje o samoj organizaciji, polako su od strane internacionalnog borda upućeni u celi priču da bi kasnije u decembru 2014. godine odlučili da ponovo aktiviraju udruženje EUROAVIA Beograd. Od tada, AS Beograd je reaktiviran i konstantno raste.

U aprilu 2015. godine, AS Beograd je poslao svoju delegaciju na EMEAC 2015. kongres, održan u Sevilji, Španija. Neki od sadašnjih članova su aktivni na internacionalnom nivou, i sastavni su deo radnih grupa kao što su: "Information Technologies Working", "International Board Group" and "Affiliated Societies Working Group". Prošle godine, EUROAVIA Beograd učestvovala je na velikom takmičenju "Air Cargo Challenge 2015", koji je održan u Študgartu, Nemačka.

Cilj organizacije je da proširi saradnju među studentima, da se poveže sa lokalnim kompanijama i udruženjima, organizuje određene događaje i još puno toga.

Ukoliko mislite da svojim zalaganjem i umećem možete da doprinesete razvoju Euroavie, posetite njihov sajt http://beograd.euroavia.eu/ i saznajte više detalja o samoj organizaciji. Takođe, možete ih kontaktirati putem imejla beograd@euroavia.eu

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Možemo učiniti sve što poželimo ako se dovoljno dugo držimo te stvari.“
Helen Keler

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava