Studentski parlament Mašinskog fakulteta pokrenuo je novi projekat - Filmsko veče, i cilj samog projekta između ostalog jeste i promocija vannastavnih aktivnosti i vraćanje onog duha po kome je Mašinac bio poznat godinama.

Sredinom sedamdesetih godina, Mašinski fakultet bio je poznat po bioskopskoj sali, jedinstvenoj na Univerzitetu. Studenti tadašnjih generacija su se okupljali i gledali filmove tog vremena. Danas, nova generacija studenata na Mašincu došla je na ideju da obnovi tradiciju koja je nestala zadnjih godina.

Prva projekcija biće održana u petak, 23.11.2018.god, u Amfiteatru A, sa početkom u 20 časova. Dobro poznati Fight Club - Borilački klub, režisera Devida Finčera i glavnim glumcima Bred Pitom i Edvardom Nortonom.
  • vrata Amfiteatra se otvaraju pola sata pre početka filma
  • cena 100 dinara ili koliko je ko u mogućnosti
    sva prikupljena sredstva ulaze u humanitarni fond pripreme za novogodišnje paketiće deci iz "Zvečanske" i deci sa Kosova
Kako je navedeno:
„Borilački klub“ nije samo obična socijalna drama sa elementima crnog humora, a nije ni samo film sa nasilnim scenama borbe i muškarcima koji su nezadovoljni u svom životu. To je film o svima nama, o običnom čoveku i opštoj psihološkoj agoniji raspadanja koja možda dovoljno dugo izjeda svakog od nas, a da ni sami nismo svesni toga… Svojom bespoštednom kritikom konzumerističkog društva koje je bujalo 90-tih godina, ovaj film je potpuno zaslužio status remek-dela, postavši tako uz Let iznad kukavičijeg gnezda najsnažnija kritika ljudskog društva…

Psihološko stanovište je da se gledanjem filmova razvijaju određene misaone sposobnosti poput percepcije, koncentracije, vizuelne memorije i bolje razumevanje postupaka drugih ljudi preko događaja i likova u filmu. S tim u vezi, cilj ovog projekta je podstaći studente na kritičko promišljanje prema onome što vide, čuju ili dožive, ali i kvalitetno druženje i zabava.

Tagovi

„Drveće koje sporo raste ima najslađe plodove.“
Molijer

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava