Math Hackathon je timsko takmičenje mladih programera i dizajnera, osmišljeno tako da kreativnost, izdržljivost i sposobnost timskog rada testira do krajnjih granica. Tokom 24h, zadatak četvoročlanih timova je da kreiraju što originalniji i kvalitetniji softver, koji ispunjava uslove zadate temom takmičenja.


Tema se saopštava takmičarima na sam dan takmičenja, a u procesu izrade softvera dozvoljeno je korišćenje sve opreme, softvera, literature i svega drugog što takmičarima može biti od pomoći, uključujući aktivnu vezu sa internetom.

Sam format takmičenja je poznat od ranije, i ovakva takmičenja su održavana u organizaciji različitih IT kompanija, kao i drugih fakulteta u Srbiji, ali nikada do sada na Matematičkom fakultetu.


Priču oko Math Hackathon-a je pokrenuo Miroslav Ostojić, student smera Informatika na Matematičkom fakultetu, inače bivši učesnik različitih programerskih takmičenja. Projekat su podržali i priključili se tehničkoj realizaciji, Dimitrije Cicmilović, Božidar Radivojević i Dino Spasovski, takođe studenti Matematičkog fakulteta.

Takmičenje su pomogli brojni sponzori, pre svega Matematički fakultet, Devana, Bit Defender i Microsoft Development Center Serbia koji su obezbedili nagrade za takmičare i čiji će predstavnici činiti članove stručnog žirija, zatim Impact Hub Belgrade i Centar za promociju nauke koji su doprineli tehničkoj organizaciji, kao i Passengers bar, kafe Užitak, pekara Fanico i palačinkarnica Amigo, koji će obezbediti obroke i osvežavajuće napitke za takmičare i volontere na takmičenju.

Svi mladi, starosti od 18 do 26 godina na dan takmičenja, bez obzira na pripadnost fakultetu/srednjoj školi, imaju pravo da se prijave.

Prijave su besplatne, traju do 18.04.2015. a od prijavljenih timova biće selektovano 8 najboljih koji će učestvovati u takmičenju 25. i 26. aprila, od strane stručnog žirija.

Za više informacija posetite sajt http://www.hack.math.rs/.

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Moja najveća briga nije jesam li pao na nekom zadatku, nego jesam li zadovoljan padom.“
Abraham Linkoln

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava