Naučno-tehnološki park Beograd pokreće prvi Letnji startap studentski kamp 2018, koji će biti održan u inspirativnom prostoru kompleksa NTP Beograd u periodu od 10. do 13. jula 2018. godine.

Namenjen je studentima svih obrazovnih profila, starosti od 18 do 26 godina, koji imaju želju da se upoznaju sa startap svetom, procesom kreiranja inovacija, kao i da upoznaju svoje kolege i koleginice sa drugih fakulteta. Studenti podeljeni u 10 multidisiplinarnih timova razvijaće svoju kreativnost, preduzetnička znanja i veštine kroz odgovor na jedan od izazova koje timski odaberu.
Za učešće na kampu dovoljna je vaša želja da zakoračite u startap svet i volja da stručno napredujete! Nije potrebno da imate svoj tim ili da već imate poslovnu ideju. Do nje ćemo doći zajedno na kampu.

Program kampa obuhvata predavanja i interaktivne radionice koje uvode u proces kreiranja poslovnih ideja, razvoja LEAN poslovnog modela – sa akcentom na definisanje problema & rešenja, definisanju profila & segmenta kupaca, konkurenciji & tržištu, kao i razvoja veština neophodnih za mapiranje i razvoj potencijalnih poslovnih prilika.

Postavljeni izazovi imaće širi društveni kontekst i biće usmereni su na poboljšanje života u zajednici, a timovi će na inovativan način rešavati neke od problema koje sami uoče u okviru izabrane oblasti. Kroz kreativne radionice i timsku saradnju, studenti će imati priliku da se oprobaju u kreiranju startap ideja odgovaranjem na zadate izazove, kao i da postanu mladi lideri koji će uticati na promene u našem društvu.

Pored učenja i rada, biće organizovana sportska takmičenja i neformalna druženja na kojima će studenti imati prilike da se upoznaju i druže sa predstavnicima kompanija NTP Beograd.

Poziv je otvoren do 30. juna 2018. godine. Kriterijumi za izbor učesnika kampa će biti kreativnost, motivisanost i godina studiranja (prednost studentima viših godina osnovnih studija, master i doktorskih studija). NTP Beograd snažno podržava i poziva studente SVIH obrazovnih usmerenja da se prijave na učešće u kampu.

Prijavljeni studenti će biti obavešteni o rezultatima selekcije putem mejla, najkasnije do 4. jula 2018. godine.

Učešće na kampu je bez nadoknade. Kamp će biti realizovan u popodnevnim časovima, tokom četiri dana i obavezan je za sve registrovane učesnike. Najbolji timovi i pojedinci dobiće sertifikate o uspešno obavljenoj obuci.

Programi Naučno-tehnološkog parka biće na raspolaganju timovima koji budu želeli da nastave sa razvojem svojih ideja.

Možete se prijaviti putem ovog linka.

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Strpljenje i postojanost imaju čaroban efekat, jer pred njima nestaju teškoće i prepreke.“
Džon Kvinsi Adams

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava