Košarkašice Mašinskog fakulteta savladale su ekipu Poljoprivrednog u borbi za treće mesto rezultatom 51:48 (6:11, 14:16, 10:10, 21:11). Poljoprivredni je vodio tokom prve tri četvrtine, ali je početkom četvrte Adamovićeva sama napravila seriju od 8:0 i time herojski dovela svoju ekipu do bronze u SUUB ligi.

Prva četvrtina nije bila efikasna. Čvrste odbrane obe ekipe, kao i povremeni padovi koncentracije nagoveštavali su da ova utakmica nije drugačija od drugih. Razliku u prvoj deonici pravila je najefikasnija košarkašica na meču, Inđićeva. Postigla je sedam od 11 poena svoje ekipe, poen više nego cela ekipa Mašinskog fakulteta. Mašinac je u poslednjih pet minuta utakmice ubacio samo jedan poen. što je bilo dovoljno da Poljo stvori solidnu razliku od pet poena.

U nastavku je podignut tempo i viđeno je mnogo više atraktivnih poteza nego u prvoj deonici. Prve poene za Mašinac postigla je Radovićeva nakon kontranapada koji je započela Adamovićeva, a asistirala Ljiljak preko četiri protivnice. Nakon sedam poena Mašinca, Poljoprivredni je ubacio u petu brzinu i preko Inđićeve i Radovanovićeve napravio seriju od 7:0. Nastavila je da podiže euforiju Dijanova pogotkom uz zvuk sirene posle rolinga. Ipak, Radovićeva i Ljiljak nisu dozvoljavale da prednost ode među dvocifrene brojeve, pa je ovaj poznati tandem bio infuzija za Mašinski.

U trećoj deonici se nije mnogo promenila situacija na terenu. Daleko mršavija po broju poena, ali kako se poslednji zvuk sirene približavao, tenzija na terenu se povećavala. Brojne su bile situacije kada su treneri obe ekipe bili nezadovoljni sudijskim odlukama, što se odrazilo i na ekipe. Mašinac je prve poene postigao tek na polovini deonice, kada je Adamovićeva pogodila prvi put za tri poena. Nastavio je Radović-Ljiljak tandem sa atraktivnim potezima kada je plejmejkerka poslala pas iz američkog fudbala najboljem strelcu ekipe. Pridružila im se i Adamovićeva sa još jednom trojkom. Sa druge strane, Inđićevu je samo Dijan uspevala povremeno da isprati, dok je jako lošeg raspoloženja bila Jereminova. Ipak, razlika je i pred poslednjih osam minuta igre ostala nepromenjena, 37:30.

Poslednja deonica je donela ono što se čekalo tokom čitave utakmice. Mašinac je zaigrao na sve ili ništa i eksplozijom od starta deonice došao u prednost. Piroman je bila Sonja Adamović koja je nakon dve ekspresne trojke postigla i za dva poena, zbog čega je na semaforu pisalo 38:37 za Mašinac. Seriju je nastavila Ljiljakova pogotkom sa osam metara i ostavila sve prisutne u neverici. Tri minuta pre kraja, Radovićeva je zaradila petu ličnu grešku i prvi put ove sezone nije mogla da pomogne ekipi u ključnim trenucima. Sa druge strane, Inđićevoj su se u poteri priključile Horvatićeva i Jereminova i Poljoprivredni je iskoristio odsustvo Radovićeve, ali ne dovoljno. Na semaforu je pisalo 49:48 kada je Ljiljak postigla dva slobodna bacanja i donela svojoj ekipi bronzanu medalju.

Ekipu Mašinca predvodio je trio Ljiljak-Radović- Adamović. Radovićeva je bila najefikasnija sa 17 poena, četiri skoka i četiri asistencije, pratila je Adamovićeva sa 16 poena i tri ukradene lopte, a Ljiljak je kontu od 15 poena dodala sedam asistencija. Sa druge strane, ubedljivo najbolja košarkašica Milica Inđić postigla je 30 poena i imala je osam skokova.

Milica Inđić, vidno izmorena, istakla je dekoncentraciju u finišu. “Čestitala bih Mašincu na pobedi, ne bi bilo nezasluženo ni da smo mi pobedili. Bila je dobra utakmica. A sezona je bila predugačka, a mi nismo imali treninge ni interesovanje tokom čitave sezone“, istakla je kapiten Poljoprivrednog fakulteta.

Sonja Adamović kaže da je ova utakmica bila kvalitetnija i od finala. “Ovo je bila mnogo jaka utakmica zbog toga što jedna ekipa gubi medalju. Duga sezona je iza nas, ali smo zadovoljne. Ostaje ta žal za finalnom utakmicom, ali i ovo je uspeh“, istakla je Adamovićeva.

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Postoje dve vrste ljudi - oni koji rade i oni koji pobiru slavu za napravljeno. Potrudite se da uvek budete u prvoj grupi jer je tu znatno manja konkurencija.“
Indira Gandi

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava