Događaj pod nazivom 48h LeanLab, koji organizuje Impact Hub, uz podršku Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, sa početkom od 1. aprila u 17 časova trajaće 48 sati, zaključno sa 3. aprilom.


48h LeanLab kombinuje ’hackathon’ metodologiju sa mentorstvom, design thinking metodologijom i i core-competence veštinama, kako bi se osnažili biznis modeli i održivost rešenja kao odgovor na ciljeve ovogodišnjeg EU takmičenja u socijalnim inovacijama na temu izazova u migracijama sa kojima se suočava Evropa.

Ko može da učestvuje?

U dvodnevnom 48h LeanLab-u mogu da učestvuju timovi iz cele Srbije (od 2 do 4 učesnika po timu) sastavljeni od mladih (18 do 35 godina) - registrovana pravna lica, pojedinci ili neformalne grupe iz bilo kog sektora – koji su zainteresovani za rešavanje izazova sa kojima se suočavaju izbeglice i migranti, za osmišljavanje predloga prakse i inkluzivnih rešenja, za uvažavanje različitosti kroz uvođenje socijalnih inovacija i principa preduzetništva. Timovi mogu da:
  • Dobiju 48-časovni pristup raznovrsnoj i intenzivnoj pomoći u pripremi inovativnih, preduzetničkih poduhvata i direktnu pomoć u apliciranju za ovogodišnje Evropsko takmičenje u socijalnim inovacijama “Integrated Futures” (link)
  • Ostvare priliku za mini-inkubaciju u Impact Hub-u kroz međunarodnu podršku razvoju preduzetništva, rezervisanu samo za ograničen broj odabranih inovativnih preduzetničkih ideja za prototipe koji pokazuju potencijal za tržišnu održivost.

Svi koji su zainteresovani za podršku Impact Hub-a u okviru ovogodišnjeg Evropskog takmičenja u socijalnim inovacijama EU mogu da saznaju više tokom dvodnevnog 48h LeanLab-a u Beogradu (za više informacija pročitajte ovde) kao i na Facebook stranici Impact Hub Belgrade.

Broj mesta je ograničen, aplicirajte što pre, a najkasnije do kraja dana 29.03!

Tagovi

„Živeti - to ne znači disati nego raditi.”
Žan Žak Ruso

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava