Katedra za Brodogradnju zajedno sa Mašinskim fakultetom i Srpskom akademijom nauka i umetnosti organizuje izložbu pod nazivom "Mala istorija srpske brodogradnje".

Materijal koji će biti prezentovan je iz zbirke i arhive Mašinskog fakulteta u Beogradu. Biće izložene makete brodova koji su u periodu od 50-tih do 90-tih godina 20. veka izgrađeni u našem najvećem i najznačajnijem gradilištu koje se prvobitno zvalo "Tito" a kasnije "Beograd".

U tom periodu, u brodogradilištu se izgradili preko 600 brodova, od čeka je oko 400 napravljeno za inostrane kupce. Posetioci izložbe imaće priliku da vide više od 20 maketa rečnih bagera i tegljača, teretnih brodova, snadbevača naftnih platformi, remorkera, rečnih katamarana kao i brodova za spasavanje.

Izložba će se održati u sredu 8. juna 2016.god sa početkom u 18 časova, u galeriji Nauke i tehnike SANU, u ulici Đure Jakšića 2 u Beogradu.

Za vreme trajanja izložbe, bend Double Bottom Blues, inače sastavljen od studenata sa smera Brodogranje, upriličiće ovaj događaj džez muzikom.

Dođite i pogledajte nešto više o pravoj i zanimljivoj istoriji koja je bila preteča svega danas izgrađenog u kategoriji brodova, a uz to poslušajte malo kvalitetnog džeza. 
Vidimo se!
FB Event

brodogradnja mala istorija izlozba 2

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Naše živote više oblikuju naša očekivanja i nadanja nego li naše iskustvo.“
Bernard Šo

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava