Da li ovako mala izlaznost na izbore za Studentski parlament MFa znači uspeh ili poraz?? Ne zaboravimo da je sadašnji predsednik Studentskog parlamenta Nenad Milenković raspisao izbore 28.3.2008. i da je prijava lista studenata za izbore trajala tričavih 5 dana, tačnije do 4.4.2008.god. Iz toga sledi da je mesta za zvaničnu izbornu kampanju bilo samo 2 dana, tačnije ponedeljak i utorak, a danas u sredu su održani izbori.

Iako se o samim izborima jako malo znalo, samim tim studenti nisu ni bili upućeni da se danas uopšte održavaju izbori, a kamoli za koga mogu da glasaju. Veoma slaba kampanja po svemu sudeći obe strane, dovela je do toga da na izborima bude tek 280 glasova studenata.
Postavlja se pitanje da li su ovi izbori validni, ili su validni po Zakonu koji je Milenković ispoštovao, ali tako da sve objavi u poslednjem danu, u minut do 12, kako bi ostalo manje vremena za sve one koji bi možda želeli da učestvuju na samim izborima, da li kao lista ili kao glasači.Ipak i dalje, kod nas na fakultetu, studenti rade sve više iz drugarskih odnosa, pa se i glasanje vrši od usta do usta, a posebno telefonom. Kako smo zvanično saznali, juče su se telefoni usijali, posebno telefoni Saveza Studenata Beograda, odakle je ekipa iz 001, pozivala na fiksne i mobilne telefone sve one koji su do prošle godine ostavljali kontakt telefone u prostorijama 001, prilikom preuzimanja indeksa, plaćanja osiguranja i ZPUa.

I sada će se neko prozvati pobednikom... Da li je sramota, pobeda ili poraz da za pobednika glasa samo 163 studenta??Čik neka nam neko kaže "mi smo organ studentskog upravljanja na fakultetu"!??? Sa 163 glasa neko će odlučivati o sudbini ostalih 2500 studenata jer ih nije na vreme obavestio da će se održati izbori za Studentski parlament??

Bruka i sramota za nove/stare pobednike!!! 163??

Nemate prava da postavite komentar.

„Dobru priliku propusti većina ljudi, jer je uglavnom obučena u težak rad.“
Tomas Edison

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava