FABelgrade 2018 je novo izdanje regionalne konvencije posvećene promociji digitalne fabrikacije i fab lab koncepta. Digitalna fabrikacija podrazumeva upotrebu 3D štampe, CAD/CAM softvera, CNC mašine i laserski sekači mašina u nastavi, nauci, preduzetništvu i mnogim oblastima industrije.

Program ovogodišnje konvencije uključuje predavanja i panel diskusije, kao i veći broj praktičnih radionica i prezentacija regionalnih fab labova i kompanija u oblasti digitalne fabrikacije. Program ovogodišnje konvencije uključuje predavanja i panel diskusije, kao i veći broj praktičnih radionica i prezentacija regionalnih fab labova i kompanija u oblasti digitalne fabrikacije.

FABelgrade2018 govornici su globalni i regionalni lideri u ovoj oblasti, uključujući i stručnjake iz 3D bioprintinga, robotike i “interneta stvari” (IoT), mejkerskog “do-it-yourself (DIY)” pristupa nauci i obrazovanju. Katarina Mota, osnivač Open Building Instituta, TED govornik i tehnolog. Zatim osnivače multidisciplinarne istraživačke laboratorije Art is open source, Orianu Persiko i Salvatorea Iakonesija, te osnivača MiniFablab Utreht i Fablab Beneluksa, Barta Bakera. Jedan od predavača biće i Jusuf Kešuani, suosnivač kompanije 3D Bioprinting Solutions, koja se bavi 3D bioprinting tehnologijama. Više detalja o ovogodišnjim predavačima možete pogledati na sledećem linku.

FABelgrade2018 praktične radionice će se odvijati u pravom fab lab-mejkerspejsu, koji će sadržati sve fab lab alate i mašine kao što su različiti modeli 3D štampača, laserski sekači, CNC mašine i DIY elektronika. FABelgrade2018 praktične radionice će se odvijati u pravom fab lab-mejkerspejsu, koji će sadržati sve fab lab alate i mašine kao što su različiti modeli 3D štampača, laserski sekači, CNC mašine i DIY elektronika.Ulaz je besplatan, ali je neophodna registracija na sajtu FABelgrade-a.

Kompletan program konvencije možete pogledati na sledećem linku. FABelgrade2018 se održava pod pokroviteljstvom Američke ambasade u Srbiji, uz podršku Ambasada Kanade i Holandije, Ultimejker kompanije, Francuskog kulturnog centra, Instituta BioSens i DIATOMIC projekta.

FABelgrade se održava 28. i 29. aprila u Domu omladine Beograd u organizaciji FAB inicijative, Polyhedra fab lab-a, 3D Republike i asocijacije MAKER.

http://www.fabelgrade.io/


fabelgrade 2018 plakat
fabelgrade 2018 agenda

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Strpljenje i postojanost imaju čaroban efekat, jer pred njima nestaju teškoće i prepreke.“
Džon Kvinsi Adams

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava