Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata i Centar za studente sa hendikepom organizuju „Dane podrške brucošima“ u periodu od 9. do 21. novembra 2016. godine. Cilj programa je podrška studentima prve godine u snalaženju na fakultetu, sa novim obavezama, u novoj ulozi, u novom gradu.

Upis na fakultet je početak nove faze u životu, koja donosi mnoge lepe trenutke, ali i izazove. Treba se prilagoditi na novi stil nastave, način učenja i predavanja, nove obaveze. Sloboda je veća, ali je veća i odgovornost. Zbog toga je potrebno razvijati nove radne navike i način organizacije vremena. Neki studenti dolaze iz drugih gradova i potpuno menjaju sredinu u kojoj će živeti. Treba steći puno novih informacija radi lakšeg snalaženja i prilagođavanja u novoj sredini. Uz to, često teško pada i udaljenost od onih koji su do sada bili glavna podrška – roditelja, braće, sestara, starih prijatelja.

Zbog svega nabrojanog, Univerzitet u Beogradu osmislio je program „Dani podrške brucošima“ koji ima za cilj da kroz različita predavanja, radionice i info-sesije okupi studente prve godine, poželi im dobrodošlicu, informiše ih, pomogne im u snalaženju i upozna sa sistemima podrške koje mogu koristiti tokom studija na Univerzitetu u Beogradu. Pozivamo sve zainteresovane da pročitaju programe detaljnije, izaberu sadržaj koji im je zanimljiv, prijave svoje prisustvo i dođu da se upoznaju, druže, nauče nešto novo i saznaju za koja pitanja i gde mogu potražiti pomoć tokom studija.

Program Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata

U periodu od 14. do 21. novembra 2016. u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu, na adresi Studentski trg 1, Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata održaće niz predavanja i radionica na različite teme.
Na radionici UPOZNAJ SVOJE POTENCIJALE učesnici će imati prilike da urade samoprocenu sposobnosti, veština, interesovanja i bolje upoznaju svoje kapacitete koje mogu iskoristiti u profesionalnom razvoju.
Na predavanju O PSIHOLOŠKOM SAVETOVANjU imaće prilike da čuju više o tome kako psihološko savetovanje može da pomogne i u kojim situacijama je korisno obratiti se psihologu tokom studija.
Predavanje KAKO RAZVITI SAMOPOUZDANjE je za sve one koji povremeno osete nesigurnost koja ih ometa u postizanju ciljeva, komunikaciji sa drugima ili nekim drugim okolnostima, a radionica BORBA SA STRAHOM, TREMOM I STRESOM može pomoći učesnicima da razviju zdrave načine suočavanja sa stresnim situacijama.

Na radionici UČI LAKO – SAZNAJ KAKO biće reči o različitim stilovima učenja, metodama i tehnikama koje studenti mogu koristiti kako bi olakšali sebi proces učenja na fakultetu i pamćenje obimnog gradiva, dok će im PLANIRANjE I ORGANIZACIJA VREMENA pomoći da se bolje organizuju i izdvoje prioritete, kako bi bili efikasni tokom studija.

Za one koji nisu iz Beograda, predavanje SLOBODNO VREME TOKOM STUDIJA – GDE, ŠTA, KAKO? može biti od pomoći u snalaženju u novom gradu. Na predavanju KAKO NAPISATI SEMINARSKI RAD biće reči o pravilima pisanja, a radionica PRIPREMI SE ZA USMENI ISPIT ohrabriće one koji imaju pojačanu tremu u situaciji usmenog izlaganja.

Za kraj programa, na radionici VEŠTINE KOMUNIKACIJE učesnici će imati prilike da vežbaju jasnu i efektnu komunikaciju, usmenu i pisanu, neformalnu ali i formalnu, koja će im biti potrebna sa profesorima na fakultetu i u profesionalnom kontekstu.

Tačan raspored programa može se pogledati ispod, a prijavljivanje za učešće je obavezno i vrši se popunjavanjem FORMULARA. Potrebno je označiti predavanja i radionice na kojima se prijavljuje prisustvo, jer je broj mesta ograničen. Moguće je prijaviti se za više tema, a rok za prijavljivanje je 09.11.2016. u ponoć. Prijavljeni će o statusu prijave i svim potrebnim detaljima u vezi sa učešćem biti obavešteni putem elektronske pošte ili telefona u četvrtak, 10.11.2016.

Raspored programa
Ponedeljak, 14.11.
  • 10:00 – 12:30 Radionica: „Upoznaj svoje potencijale“
Utorak, 15.11.
  • 10:00 – 12:00 Predavanje: „O psihološkom savetovanju za studente“
Sreda, 16.11
  • 11:00 – 13:00 Predavanje: „Kako razviti samopouzdanje“
  • 13:30 – 15:30 Radionica: „Borba sa strahom, tremom i stresom“
Četvrtak, 17.11.
  • 10:00 – 13:00 Radionica: „Uči lako – saznaj kako“
  • 13:30 – 16:00 Radionica: „Planiranje i organizacija vremena“
Petak, 18.11.
  • 11:00 – 12:00 Predavanje: „Slobodno vreme tokom studija – gde, šta, kako?“
  • 12:30 – 13:15 Predavanje: „Kako napisati seminarski rad?“
  • 13:30 – 15:00 Radionica: „Pripremi se za usmeni ispit“

Ponedeljak, 21.11.
  • 09:30 – 12:00 Radionica: „Veštine komunikacije“

Program Centra za studente sa hendikepom

U sredu i četvrtak, 09. i 10. novembra 2016. u periodu od 12 do 14 časova studenti prve godine sa hendikepom i ostali zainteresovani će imati prilike da prisustvuju SASTANCI DOBRODOŠLICE NA STUDIJE UNIVERZITETA U BEOGRADU u Centru za studente sa hendikepom. Cilj sastanaka je upoznavanje i razgovor o studiranju, o postojećim sistemima podrške, mogućim izazovima u akademskom okruženju, mogućnostima za dobijanje stipendija i načinima ostvarivanja i zaštite prava studenata. Prostorije Univerzitetskog Centra za studente sa hendikepom nalaze se u suterenu Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“, na adresi Bulevar kralja Aleksandra 71 – ulaz sa parkinga Biblioteke. Prijavljivanje prisustva sastancima je obavezno, zbog organizacije prostorije, i vrši se putem mejla ucsh@rect.bg.ac.rs ili telefona 011 337 0686. Rok za prijave je 3. novembar. Za osobe koje se otežano kreću biće obezbeđen prevoz do mesta održavanja sastanka.

U petak, 18.novembra, u periodu od 12 do 14 časova Centru za studente sa hendikepom održaće se radionica LjUDSKA PRAVA I DISKRIMINACIJA na kojoj će učesnici imati prilike da se informišu o tome šta su to ljudska prava, šta sve može biti diskriminacija, kako se ona dokazuje i koji su postojeći mehanizmi zaštite, kao i da razgovaraju o društvenom položaju osetljivih društvenih grupa i antidiskriminaciji. Prijavljivanje učešća vrši se putem mejla: ucsh@rect.bg.ac.rs a rok za prijave je četvrtak, 10. novembar.

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Diploma nije znak da je čovek koji jej ima gotov proizvod, već da je spreman za život.”
Edvard Moli

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava