Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST Beograd organizuje Code Beyond, programersko takmičenje sa akcentom na agilnim metodama razvoja softvera. Učesnici takmičenja će imati priliku da kroz rešavanje realnog programerskog problema, uz podršku mentora, inženjera softvera kompanije Centili, pokažu svoju inovativnost stvarajući konkurentno softversko rešenje.

Takmičarski izazov se sastoji od jednog glavnog i dva dodatna problema. Konačno rešenje, tzv. demo app, podrazumeva implementaciju rešenja glavnog problema i implementaciju rešenja dva dodatna problema u vidu dodatnih komponenti. Proces takmičenja obuhvata dva dana rada od kuće i jedan dan rada u Starit centru. Takmičarima će u svakom trenutku biti dostupni mentori kompanije Centili, a sa kojima će moći da se konsultuju u vezi sa temom, zadacima i izazovima na koje će nailaziti tokom trajanja takmičenja.

“Jedan od ključnih ciljeva Code Beyond takmičenja je i stvaranje kontakata među mladim programerima. Umrežavanje najboljih možda vodi i nekim idejama o pokretanju zajedničkog biznisa. Potajno se nadamo da će naše takmičenje u budućnosti rezultovati nekom novom uspešnom IT kompanijom”, kaže Stefan Vukomanović, glavni organizator.

Generalni pokrovitelj ovogodišnjeg takmičenja, kompanija Centili, pobedničkom timu nudi stručnu praksu i mogućnost stalnog zaposlenja. U okviru takmičenja će se održati interaktivne tribine o inovacijama u IT svetu, kao i trening prezentacionih veština za takmičare. Projekat je podržao Startit centar Beograd, u kom će se održati dan za rad sa mentorima i svečano otvaranje takmičenja.

Za učešće se mogu prijaviti timovi od 3 do 4 člana, kao i pojedinci (od pojedinačnih prijava će naknadno biti sastavljeni timovi). Prijave za Code Beyond takmičenje su otvorene do 2. aprila putem forme na sajtu hack.best.rs.

Udruženje studenata tehnike Evrope ─ BEST Beograd je nevladina, neprofitna i nestranačka studentska organizacija. BEST (eng. Board of European Students of Technologyeng. Board of European Students of Technology) okuplja studente inženjerskih usmerenja na 96 univerziteta u 33 zemlje Evrope. BEST Beograd je kroz svoje aktvnosti omogućio da više od 1500 studenata Univerziteta u Beogradu poseti edukativne i kulturne programe širom Evrope, kao i da više od 2000 evropskih studenata upozna Beograd.

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Putovanje od hiljadu milja počinje jednim korakom.“
Lao Ce

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava