Od utorka 13.12.2016.godine počinje preuzimanje i potpisivanje ugovora o izmirenju finansijskih obaveza prema fakultetu. Radi smanjenja gužvi, preuzimanje ugovora obaviće se u više termina.

Prvi termin za preuzivanje ugovora je danas, utorak 13.12.2016. godine od 11.30 do 14 časova u prostoriji 001. Studenti koji se pozivaju da preuzmu svoje ugovore u pomenutom terminu nalaze se na spisku. Za ostale termine spiskovi će naknadno biti objavljeni.

Studenti su u obavezi da svoj ugovor preuzmu lično.

Postoji i par nedoumica studenata oko ličnog preuzimanja ugovora. Kako su pojedini studenti naveli, jedan student je mogao da preda nekoliko ugovora umesto svojih kolega ili koleginica koji su bili sprečeni da lično predaju same ugovore. Na šalterima studentske službe ovakvi ugovori su preuzimani za dalju obradu. Samim tim je bilo koji student mogao da za bilo kog drugog studenta preda ugovor i time ga "uvali" u dugovanje prema fakultetu, bez prethodne provere (verovatnoća je mala ali postoji).

Ako su studenti mogli da predaju umesto drugih, sprečenih studenata, zašto ugovore ne bi mogli i da podignu umesto njih?

Veoma bitno pitanje se koje se postavlja, tiče se funkcionisanja Studentske službe i toga kako je moguće da bilo kakve administrativne poslove vezane za finansije prema fakultetu procesuiraju studenti bez nadzora nekog sa fakulteta, pa makar bilo to i preuzimanje ugovora. U isto vreme potrebno je potpisati i izjavu o saglasnosti važenja ugovora, koju u vreme predaje ugovora određeni studenti nisu potpisali a potraživanja od strane fakulteta već postoje iako ugovor nije važeći.

Niko osim nadležnih za rešavanje ovih ugovora i samog studenta nije ovlašćen da ima uvid u bilo kakav dokument koji se tiče samog studenta, pa tako i ovih ugovora. Pristup i slobodu kretanja u prostoriji 001 ima nekoliko studentskih organizacija a to automatski znači i nekoliko desetina studenata.
Zašto bilo koji drugi student može/mora da zna bilo kakve informacije vezane za bilo kog drugog studenta?

Studentski parlament nije telo koje treba/mora da obavlja administrativne poslove fakulteta jer time direktno krši Pravilnik o radu Studentskog parlamenta. Posao Studentskog parlamenta je tu da ukazuje na probleme studenata, da npr. postavi pitanje o radu i organizaciji studentske službe jer je očigledno da stvari ne funkcionišu kako bi trebalo.

Od studentskih političara na Mašincu nismo čuli ništa o tome da se unapredi trenutna situacija kako se ne bi ponavalja u budućnosti.

Tagovi

Komentari  

#1 Bojana1 27-12-2016 14:40
A jel neko uopste razmisljao da neki ljudi rade? Ako moram sve sama da zavrsavam zasto ne produzite vreme rada saltera? Zasto salteri onda ne rade do 17h kada vecina zavrsava sa poslom?

Nemate prava da postavite komentar.

„Život od nas ne traži da budemo najbolji, već da se potrudimo najbolje što možemo.”
Džekson Braun

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava