Aktuelno pitanje koje se ponavlja proteklih par godina jeste: Hoće li uslov za narednu godinu ostati ono što je zakonom i propisano, 60 ESPB, ili će se taj uslov ponovo korigovati?

Proteklih godina vršene su izmene Zakona o obrazovanju kroz koje se zakonski uslov menjao, pa je granica za upis u narednu godinu studija bila manja od predviđenih 60 ESPB.

Ove godine studentski predstavnici pri Univerzitetu, a i na lokalnom nivou su tihi još uvek i ovo pitanje još uvek nije pokrenuto. Iako smo o zakonskom uslovu pisali ranije i o tome da neće biti korekcija, za sada nema naznaka da će se išta i promeniti povodom ovog pitanja. Čak i da uslov ostane 60 ESPB bilo bi lepo da se još jednom potvrdi od strane Univeriteta i time se reše sve studentske nedoumice. Naravno, svesni smo da i ako bude bilo kakvih izmena one će doći u poslednjem trenutku, ali ovo je prva godina da nema nikakvih naznaka da će se bilo kakvi pregovori povesti na ovu temu.

Podsetićemo vas da su junski i septembarski ispitni rokovi poslednji u kojima možete rešiti i osigurati vaše pitanje prelaska u narednu godinu studija.

Da li će "studentski predstavnici" pustiti niz vodu sve one koji su glasali za njih, ali isto tako i sve one koji nisu, ostaje da vidimo. Do tada nam možete reći vaše viđenje cele situacije na našem fakultetu.

Tagovi

„Strpljenje i postojanost imaju čaroban efekat, jer pred njima nestaju teškoće i prepreke.“
Džon Kvinsi Adams

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava