Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije potpisalo je tokom septembra Ugovor o pružanju bankarskih usluga za isplatu učeničkih i studentskih kredita i stipendija i obavljanje dela stručnih poslova sa Unikredit Bankom.


Naime, od ove školske godine Unikredit Banka će obavljati sve potrebne aktivnosti u vezi sa obradom i isplatom učeničkih i studentskih kredita i stipendija, a koje će se realizovati u ekspoziturama ove banke.

Za učenički kredit utvrđen je mesečni iznos od 5.400 dinara, a za studentski 8.400 dinara što pokriva troškove smeštaja i ishrane na mesečnom nivou u učeničkim i studentskim domovima.

Korisnici učeničkih kredita, studentskih i učeničkih stipendija već od danas mogu da otvore besplatan Studentski tekući račun u bilo kojoj ekspozituri Unikredit Banke širom Srbije. Navedeni račun će se koristiti za isplatu rata kredita odnosno stipendije.

Prilikom otvaranja računa, dovoljno je da studenti donesu ličnu kartu i indeks na uvid, učenici koji poseduju ličnu kartu prilažu istu, kao i đačku knjižicu na uvid, dok učenici koji nemaju ličnu kartu, račun mogu da otvore uz đačku knjižicu, kopiju izvoda iz matične knjige rođenih i prisustvo roditelja.

Isplata studentskih kredita, putem studentskih čekova, će se vršiti u ekspoziturama Unikredit Banke. Studenti će biti upoznati sa svim detaljima isplate prilikom podizanja čeka, u studentskoj službi matične visokoškolske ustanove.

Tagovi

Komentari  

#1 Milena Kozoder 20-10-2014 11:09
Da li se zna kada ce biti isplacen kredit za septembar?

Nemate prava da postavite komentar.

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava