0 glasova
Da li neko zna nesto o ovom studentskom projektu? ???
http://www.ema-uav.com/
Nisam ni znao da imamo ovakve kolege!
Svaka im cast !! ;D
pitano u Ostalo od

10 Odgovora

0 glasova
svaka cast...
i svaka cast tebi koji si okacio ovu temu!

sve najbolje kolegama sa avio smera...
odgovoreno od
0 glasova
Lepo, nema sxta...
odgovoreno od
0 glasova
Za ovo sam procitao u novinama ranije (pre, lupam, godinu dana) i odusevio se. Ko god da je, SVAKA CAST!!!
Ovoga bi trebalo da bude sto vise, ne znam da li faks ovo podrzava na neki nacin, ali bilo bi lepo.
Just keep on walking!
odgovoreno od drale
0 glasova
Drage kolege,

Hvala Vam na simpatijama koje ste iskazali prema studentskom projektu "Nikola Tesla 150"  koji je realizovao EMA tima (EMA=elektro-masinska alijansa).

Verujem da na ovaj nacin mozemo da informisemo i zaintresujemo studente koji bi se ukljucili u nas pokret, koji ima za cilj razvoj studentskih projekta. Posebno smo zaintresovani za razvoj multidisciplinarnih projekata poput projekta bespilotne letelice, na kome  su zdruzeno radili studenti ETF-a i Masinstva. Mnogo je multidisciplinarnih projekata koji su od nacionalnog intresa, i cije pokretanje i studentski rad u njima bi doneli mnogo toga dobrog. Studenti bi unapredili svoja znanja, a drzava bi dobila tehnoloski vredne proizvode i kvalitetan inzenjerski kadar sa realnim projektnim znanjem.

Projekti koji su nam u planu da se pokrenu, su vozilo na alternativni pogon, laki kompozitni avion, elektricni rucni alati, mali kucni aparati, sistemi za reciklazu otpadnih materija,... Uskoro ce nanasem sajtu biti postavljena lista sa potencijalnim projektima, na koju ce svako moci da postavi projekat za koji ima ideju ili pak da se prijavi za rad u projektu koji ga zanima.  Jasno je da se u ove projekte moraju ukljuciti studenti razlicitih fakulteta(Masinski,ETF,tehnoloski,gradjevinski...pa nekada i ekonomski,pravni...), koji kroz timski rad radeci u okvirima svojih disciplina grade multidisciplinarni proizvod.

Slazem se sa iznetim stavom da bi fakultet, pa i drzava trebali da pomognu ovakve stvari. Nazalost, jasno Vam je da to sve ide jako sporo i tesko. Medjutim sve one koje intresuje naucno-istrazivacki rad pozivam da nam se jave na ema_tim@yahoo.com , kako bi ih blize upoznali sa nasim aktivnostima. Trenutno clanovima naseg tima je profesor Pantovic (sa vazduhoplovne katedre) ustupio svoj kabinet na koriscenje (kabinet broj 12 gde nas mozete pronaci). U toku je njegovo renoviranje i adaptacija u skladu sa  potrebama studentskih projektnih timova. Planirano je da  studenti mogu da rade na sest radnih mesta, koja treba da budu opremljena dobrim racunarima sa internet vezom i neophodnim softverom. Opremanje kabineta racunarima nam je obecao fakultet i na tome smo ima jako zahvalni.
Ovom prilikom pozivam sve zaintresovane kolege, spremne na timski rad, da nam se jave kako bi pokrenuli nove studentske projekte. Mi smo tu da iskustvo EMA tima prenesemo i da uradimo sve da pored bespilotne letelice Srbija dobije jos neki visoko tehnoloski proizvod koji ce biti rezultat studentskog rada.
Sa postovanjem,

studenti masinstva
clanovi EMA tima
odgovoreno od javier
0 glasova
mislim da je pre 2 godine, ako me secanje dobro sluzi, sportsko udruzenje pomoglo studente avio smera, sa nekih 10.000 din za neki projekat koji su imali...

pa vas kao potpredsednik sportskog udruzenja pozivam da nas ne izbegavate ;)

mi smo uvek otvoreni za pomoc kakvu god, ali pomoc, svim studentima koji nam se obrate...
odgovoreno od
0 glasova
Postovane kolege,
Ovom prilikom bih Vas  obavestio  da je sajt www.studentpro.org posvecen studentskim projektima poceo sa radom. Sajt je zamisljen tako da pruzi sve neophodne informacije o studentskim projektima i ujedno da omoguci da se zaintresovani studenti prijave  u neki od projekata. Takodje na sajtu mozete pokrenuti novi projekat i pronaci kolegе koje su zaintresovane da се prikljuce kako bi projekat zaziveo.
Posetite sajt i pridruzite nam se...
P.S. Ako je OK, bilo bi nam od koristi ako bi administrator Vlada postavio link ka nasem sajtu  na pocetnoj strani sajta masinac.org....
Bilo bi od pomoci i u intresu razvoja studentskih projekta.
Hvala
odgovoreno od javier
0 glasova
iskreno, reklamiranje drugih sajtova bez saglasnosti administratora, je zabranjeno, i to strogo, ali ovog puta cu progledati kroz prste :)

spremamo novi dizajn sajta, pa cemo odraditi nesto, ali u svakom slucaju mi se javi na PM da dogovorimo detalje...
sve za studente...
odgovoreno od
0 glasova
Hvala na razumevanju...
odgovoreno od javier
0 glasova
Projekti napreduju dobro, sa zavrsetkom ispitnog roka zapocinju novi projekti...ocekujemo Vas!
www.studentpro.org
odgovoreno od javier
0 glasova
Zna li neko sta se desava sa ovim? Zivi li jos? Ima li koga od "vodja" u kabinetu 12?
odgovoreno od
...