0 glasova
Da li moze neko da mi kaze nesto o izbornim predmetima u vezi vazduhoplovstva (osn.aerotehnike...)? ???
& kakav je predmet Inzenjerske komunikacije?
zatvoreno uz poruku: Arhiva
pitano u Druga godina od
zatvoreno od admin

29 Odgovora

0 glasova
Kakvo je predmet sistemi naoruzanja ??? Od tih izbornih na kom moze nesto korisno da ce nauci sto ce koristi pri izboru smera u trecoj ???

Tipa ako su sistemi ocajni bolje uzeti nesto sto moze da koristi za kasnije .

Koji su dobri izborni predmeti ?
odgovoreno od Colorostikse
0 glasova
da li posto vidim da svi pljuju maximalno po pogonskim materijalima kako su teski ako npr ne izaberem to a kasnije hocu na termotehniku,cu imati neku rupu u znanju koju cu kasnije tesko da popunjavam na ovom smeru?

i sta izabrati ajde sad prvo u trecem semestru a da ima neke veze sa tim termo smerovima kasnije,a da bude okej da ne moram dusu da ispustim? :)
odgovoreno od Miloje
0 glasova
Na pogonoskim sigurno neces ispustiti dusu a zaista ces mnogo mnogo nauciti. Sjajni su predavaci a moj savet ti je da uzmes i knjige Goriva i Sagorevanje..odusevices se..zaista sjajan predme. Ima da se uci ali je zaista "pitko" gradivo..mozda jedan od najzanimljivih predmeta na faxu..po mom misljenju

Od energetski smerova pitas?? Uvod u energetiku u II, pumpe i ventilatori, tehnika mereanj i senzori, Osnove grejanja i hladjenja u III..itd..ispred svake kadtedre imas njihove preporucene izborne predmete pa pogledaj tamo. takodje svi profesori hoce da posavetuju..a pre svega prof Petrovic sa TEN...fantastičan profa.. Termotehnika je dobra ali su profani zajebani. Vecito su nesto ljuti. Na TENu i PROcesnoj se to ne desava a opet su popularniji smerovi da kazem..biraj sta ti je volja ali sa TTH, TEN i PRO ne mozese pogresiti
odgovoreno od
0 glasova
Uvod u energetiku u II, pumpe i ventilatori, tehnika mereanj i senzori, Osnove grejanja i hladjenja u III..itd..


pa ovi predmeti nisu prijavljeni kao izborni u trecem semestru..na sajtu pise da su sl predmeti na raspolaganju:
Погонски материјали; Основи аеротехнике; Основе биомедицинског софтвера (2 часа- 2 ЕСПБ) +
Основе биомедицинског инжењерства (3 часа – 4 ЕСПБ); Увод у индустријско инжењерство; Увод у
системе наоружања; Инжењерске економске анализе; Инжењерске комуникације; Увод у вероватноћу и
статистику; Рачунарски управљачки системи; Основе развоја производа; Железнички системи

zanima me pored pogonskih materijala jel ima jos neki predmet koji se bira u trecem semestru da ima veze sa energetskim smerovima?zaobisao bih te pogonske materijale ako moze jer mi ni jedan od ovih obaveznih predmeta ne izgleda previse lako pa da imam cisto neki izduvni ventil..
razmisljao sam o uvodu u industrisko inzenjerstvo jel ima ono veze sa gore napomenutim? :)
odgovoreno od Miloje
0 glasova
" pumpe i ventilatori, tehnika mereanj i senzori, Osnove grejanja i hladjenja, prenošenje toplote itd" je u trecoj godini..a u drugoj Uvod u energetiku i Uvod u procesnu tehniku i zaštitu životne sredine..pogonski su dobri opet kazem.

Nije ti lose i da uzmes neki laksi izborni da se relaksiras dok jos mozes. Sa termotehnike gledaju prosek studenata prilikom primanja na smer i da li si slušao sve njihove izborne ali primaju i one koji nisu bili na svim. Zavisi od generacije do generacije.

Industrijsko inzenjerstvo je boza smer..tako da su izborni sa njega jos veca boza boza pa to uzmi opusteno..
odgovoreno od
0 glasova
Jel moze neko da mi kaze kakav je izborni predmet Uvod u energetiku u IV semestru? Da li je tesko, kakvi su profesori, da li je interesantno...?
odgovoreno od
0 glasova
Uvod u energetiku je zaista sjajan redmet..secam se da sam uvek sa zadovoljstvom dolazio na predavanja..profani su sve sami magovi energetike..Petrovic, Gajic, Stevanovic plus ovi sa termotehnike "vecito ljuti"..mislim da mi je ona plava Maja predavala.
Super je predmet zaista ces nauciti dosta korisnih stvati iz Hidroenergetike, termoenergetike i termotehnike a sve to zapakovano u finu formu, prihvatljivu za ucenje. Imaces i asistenta Ivaljnina koji je LEGENDARA velika i pokazace ti sve do tancina..veruj da cs nauciti dosta..uglavnom su to sve osnove, ali zaista ti pruza lepo upoznavnje sa materijom koju ti premeti kasnije izucavaju.
Obilazili smo TENT i imali pokazne vezbe u laboratiriji za HE..sjajan predmet..moje preporuke...
odgovoreno od
0 glasova
A koji je link za taj moodle za osnove aerotehnike i kako se pristupa tome...posto nisam bila na predavanju kad su pricali o tome,a danas kad smo ponovo imali predavanja niko nista o tome nije hteo da kaze :)
odgovoreno od
0 glasova
Moodle ti je ovde: http://147.91.26.7/moodle_kurs/login/in ... ang=sr_lat
E sad, treba ti nalog da bi pristupila, to su koliko ja znam uvek stavljali kao prvo slovo imena i celo prezime ( Zoran Stefanovic = zstefanovic), a za password ne znam, vidi sta im je profesor rekao, verovatno za pocetak nesto prosto tipa 123, pa pri prvom logovanju moras da promenis, kao i da postavis svoju sliku.
odgovoreno od drale
...