0 glasova
Ljudi treba mi mala pomoc ...starije kolege znaju verovatno... Bio sam bolestan skoro 3 meseca i nisam izasao ni na jedan kolokvijum i skoro ni na jedno rpedavanje. Pitanje za vas dali ce mi dati profesori potpise za ispite ili ...? Jel ima neko savet ili predlog ?
pitano u Prva godina od

4 Odgovora

0 glasova
Jedna od opcija je da sakupis svu medicinsku dokumentaciju i zakucas na vrata kod prodekana za nastavu.

Mada, ako nisi slusao predavanja i vezbe tesko da ces uspeti da ispolazes ispite.

Lepo zapni u drugom semestru, pa ocisti makar ispite koji ti tek predstoje!
odgovoreno od ninke
0 glasova
Odes lepo na faks, u svoju smenu, nadjes najveceg strebera/streberku i pitas za imena profesora i da li su vodili evidenciju dolazaka i da li su rekli da su dolasci uslov za izlazak na ispit. Istovremeno ili na odgovarajucim katedrama se informises o tome koje je vreme konsultacija kod tih profesora i sa nekom potvrdom o bolesti / opravdanjem u dzepu juris profesore. Ne moras da im mases opravdanjem ispred nosa dok to ne zatraze, prvo im objasnis situaciju. Ovo isto mozes da radis pred ispitni rok, kad se budu jurili potpisi profesora, ali kontam da ne zelis da budes u neizvesnosti do tad. Velika vecina kolokvijuma je ponovljiva u ispitnom roku - samo radis ispit na kome ti dolazi svo gradivo. Kod nekih predmeta postoji uslov da moras da sakupis minimalno N bodova na kolokvijumima da bi mogao da izadjes na ispit, ali takodje je cesto moguce da na iducem kolokvijumu iz tog predmeta radis i prethodni kolokvijum zajedno, pa da nesto uspes da skupis. Medjutim, isto sam brucos, ali mi se ne cini do sad da postoji profesor koji ti ne bi napravio ustupak ukoliko si zaista bio bolestan - da radis kolokvijum zakasnelo, npr. u vreme konsultacija kod tog profesora. Najbolje ces se informisati razgovorom sa ljudima iz svoje smene i sa samim profom.

Jedino sto ti je hitno je da krenes na merenja sa svojom smenom sto pre, to je drugi deo predmeta fizika i merenja i radi se o vezbama kojima moras da prisustvujes i uslov za predmet ti je da predas izvestaje o svim vezbama. Srecno!
odgovoreno od Just_me
0 glasova
U principu mislim da ti je bolje da odes kod prodekana za nastavu kao sto je kolega rekao. Najverovatnije ces takodje morati da juris profesore pojedinacno svakog za potpis. Sumnjam da ces sa potpisima imati problema, osim ako ne uradis vezbe iz merenja, a i tu ces najverovatnije moci da nadoknadis neku vezbu ako si propustio.
odgovoreno od
0 glasova
Znam da na primer iz matematike treba da imas 30 poena na kolokvijumima da bi mogao da izadjes na ispit, slicno nesto i iz mehanike. Mene bi takodje interesovalo moze li se izaci na ispite od 100 poena umesto od 30, ako na kolokvijumima nisam dovoljno uradio ili nisam zadovoljan kolicinom bodova?
odgovoreno od brain_damaged
...