0 glasova
kako uopste funkcionise ovaj predmet? Jel ima neko od prosle godine neki savet-cini mi se da je sve na asistentu ili se varam?
pitano u Treća godina od

1 Odgovor

0 glasova
Za te strukturalne predmete na vazduhoplovstvu generalno vazi da ako hoces zaista dobro da znas rasturi se od ucenja SAM, tek nakon sto naucis davi i gnjavi Bojanica oko stvari koje ti nisu jasne, Bojanic ce da te baci u bedak time koliko zapravo ne znas (ma koliko znao, to ume da radi i drugim profesorima), ali ce sjajno da ti objasni bilo sta bilo kada i ispolira to znanje (covek je genije, nenormalno dobro zna, ali nije covek koji treba da drzi takav predmet, jer nema plan i program vec prica kako mu se cefne i prica na mnogo visem nivou nego sto 99% studenata na Masincu moze da adekvatno prihvati, covek je savrseni mentor za doktorat, ali osnovne stvari moraju da rade asistenti). Predustlov je, naravno, sustinsko razumevanje matematike i dinamike.

Ovo sve sto sam napisao vazi ako zelis ozbiljno da ucis (ozbiljnije nego sto se inace uci na nasem faxu), a ako hoces samo da polozis predmet pa da begas dalje teraj samo i ne boj se nista, prolaznost je 100%. Uzmi radi to sto ti asistent (Petrasinovic, pretpostavljam) kaze i sledi uputstva.

P.S. Oko ovakvih stvari i nastaje ona razlika izmedju ljudi koji pricaju da je vazduhoplovstvo medju najlaksim smerovima (ako hoces da se provlacis mozes i to puno) i da je najtezi smer (ako hoces da naucis sustinski dobro mozes i to bolje nego na bilo kod drugom, ali te nece naterati na to, vec moras sam da cimas i vuces, ali tu ce ti svako izaci u susret). Tu nastaje i ona razlika izmedju prica da vazduhoplovci nemaju posla i bleje nezaposleni (ili rade prkeo veze i JAT-u) i price da su na vodecim pozicijama u Airbusu, Boeingu itd itd).

P.P.S. Pretpostavljam da nisi ocekivao ovakav odgovor, ali tako REALNO stoje stvari, a sto vecina stvari na nasem faxu nema dve blage sa realnoscu i zdravim razumom to je saaasvim druga prica.
odgovoreno od drale
...