0 glasova

Dali je moguce upisati se na Masinski fakultet (npr. 3 godinu) posle zavrsene trogodisnje srednje skole i zavrsene Visoke skole tehnickih strukovnih studija (180ESPB) ?

Unapred zahvalan na odgovoru.

pitano u Upis od

4 Odgovora

0 glasova
Uslov za upis faxa je cetvorogodisnja srednja.
I da imas zavrsenu cetvorogodisnju srednju, ne bi mogao da nastavis studiranje na Masinskom fakultetu, tj. ne bi mogao da upises master studije, vec bi isao ispocetka.

Nisam siguran za sve ovo, ali mislim da sam procitao negde na sajtu fakulteta.
Javice se verovatno neko sa boljim informacijama.
odgovoreno od nikmaja
0 glasova
Poznajem jednog kolegu koji je bio u sličnoj situaciji kao i ti, završio je trogodišnju srednju, nakon čega je polagao nekakvu razliku predmeta kako bi došao do IV stepena što bi u svakom slučaju trebao da možeš i ti da uradiš, pa je završio višu mašinsku u Novom Sadu... Nakon toga prebacio se na mf u bg-u, na OAS, pri čemu mislim da su mu priznali većinu predmeta koje je prethodno položio na višoj... U neke detalje tipa šta su mu priznali nisam baš upućen... Sada je na DAS...

Best regards! :)
odgovoreno od
0 glasova
Poznajem dvojicu kolega koji su zavrsili visu skolu(Masinsku),kao i jednu koleginicu,koja je zavrsila visu elektrotehnicku,iz razgovora sa njima,mislim da im je priznato svega par predmeta(zavisi od slucaja do slucaja),ali su morali od samog pocetka da krenu(tj. od OAS-ja).
Cak mislim da je jednom prilikom i sadasnji dekan nesto pominjao na nastavi nama studentima,da to niije bas izvodljivo!!!
Inace,najbolje resenje je da odes do studentske sluzbe,i blize se raspitas...Jer ovde je rec o nagadjanjima,ovo sto ja kazem,i sto su kolege pre mene pisale,je pouzdano kao bakin zub... ;) ;D
odgovoreno od
0 glasova
Ja znam kolegu koji je morao da polaže sve. Oni su kao hteli da mu priznaju par komada, ali čovek nije hteo da se cima sa svom tom papirologijom, nego je lepo krenuo i ide redom. Ja mislim da je i tebi tako najbolje. ;)
U svakom slučaju, pravac studentska služba i Bekrić i tamo ćeš dobiti sve zvanične informacije. ;)
odgovoreno od
...