0 glasova
vise puta se raspredalo na ovu temu, ali ja svuda naletim na isto.

zasto nemamo x5 rokova?Najvažnije odredbe Bolonjske deklaracije

Ispit se polaže usmeno i/ili pismeno, odnosno praktično, što je najčešće praksa na umetničkim i medicinskim fakultetima. Ispitni rokovi prema Zakonu o visokom obrazovanju su sledeći: januarski, aprilski, junski, septembarski i oktobarski.


izvor
1. http://prijemni.infostud.com/najvaznije ... cije.php#2
2. svi moji drugari koji ne idu na masinski
pitano u Ostalo od lale

2 Odgovora

0 glasova
da se nadovezem.. malo sam jos cackao po netu..


http://www.ius.bg.ac.yu/informacije/Zak ... ovanju.pdf

strana 43, clan 90

pise da su ispitni rokovi - januarski, aprilski, junski, septembarski i oktobarski,

MEDJUTIM, takodje pise

Ukoliko student ne položi ispit, ima pravo da ispit polaže još dva puta u toku iste školske godine.

Tako da je ovo sigurno razlog zasto nemamo vise rokova. Mada, onda bi bilo dobro da imamo neki dodatni (treci rok) za predmete koje slusamo u letnjem semestru, jer njih mozemo da polazemo u 2 roka - junskom i septembarskom.
odgovoreno od lale
0 glasova
Slazem se, iako ne idem po Bolonji, i to bi najbolje bilo da bude Novembar, kao stoje i bio prosle godine???Ili oktobar 2, kako se vec zvao, tako da je to to???

Onda sve predmete koje slusate u toku godine, mozete da polazete po 3 puta. Bilo je vec puno price na ovo temu, ne verujem da ce se nesto promeniti, ja npr znam dosta ljudi sa drugih fakulteta koji imaju samo januarski, junski/julski i septembar/oktobar, sa tim sto mogu da polazu neki ispit jednom u dvoroku, da biraju da li ce npr u junu ili julu, a ne u oba!!!U drugom mogu neki drugi ispit, nemaju pravo isti ispit i u junu i u julu.
odgovoreno od ivkescout
...