0 glasova
Jel' polagao neko skoro usmeni iz masinogradnje kod prof. Tanovica? Kakav je na usmenom? Na sta posebno treba obratiti paznju prilikom spremanja usmenog?
Da li je tacno da od nedavno vazi pisdmeni i vise rokova? Toga ranije nije bilo...
pitano u Treća godina od nemke18god

5 Odgovora

0 glasova
Da ti 3-4 pitanja na koja odgovaras pismeno i onda posle samo pogleda sto si uradio i pita te ako mu nesto nisi jasno napisao. Uci po ispitnim pitanjima i skoro sve iz neke dobre sveske (makar slike i formule) to ti je najsigurnije. Nema nista na sta posebno da obratis paznju jer pita sve - od definicija tehnologije do izvodjenja nekih formula. Ima mnogo grupa pitanja tako da moze bilo sta da ti zapadne. Uglavnom smo skoro svi imali makar po jedno cisto teorijsko pitanje.
Nema nekih caka,trazi ono sto je predavao. Eventualno te jos mozda na usmenom pita nesto da razmislis (tipa gde bi mogao da upotrebis odredjeni nacin obrade...) ali ako i ne znas nista strasno,oceni ono sto si napisao  :)
odgovoreno od
0 glasova
u zavisnosti od toga koliko si poena dobio na pismenom radis 3 ili 4 pitanja, a koliko sam razumeo u nekim slucajevima moze da se zameni jedno pitanje. ne znam ko ce da se slozi sa mnom ali prvo pocni da spremas plasticno deformisanje i rezanje, posto pitanja iz tih oblasti dolaze 99,9% uz to da je plasticno deformasnje prilicno gadno. takodje moze da pita neke stvari kojih nema u knjizi a predavao je, tako da bi bilo najbolje da potrazis svesku od nekoga ko je bio na svim njegovim predavanjima; ako se ne varam jedna od oblasti je cena proizvoda or something. i naravno, ne izlazi na ispit samo da vidis pitanja jer ako to provali ima da te isproziva + prlicno ces se neprijatno osecati :) jedan kolega je tako izasao i kad je rekao da izlazi jer nezna nista prof. tanovic ga je upitao zasto je izasao na usmeni kad ne zna nista, kolega je rekao samo da bi video pitanja. e onda sam cuo recenicu koja je i mene malo strecnula i ako mi nije bilo upucena: "a kako bi voleli da vise nikada ne budete pozvani na usmeni?" :) tako da.... ;)
odgovoreno od Djoldi
0 glasova
sinovac bitno ti je da znas cinjenicu da Tanovic ima evidenciju svih tvojih aktivnosti i ucinaka na njegovom predmetu...ako si slabo uradio teorijske testove ne nadaj se da ces lako proci,jer ces morati da oderes 3 od 4 pitanja i jos ako ti zada 5 dodatno pitnje koje je iz nekonvencionalnih metoda obrade,koje moras da uradis...e tada si na konju,znaci izvodjenja sva detalji i pisi sve sto zans,covek nece da obara sem ako nisi pao sa marsa:)
salim se ali stvarno hoce da te natera i da ti pomogne da polozis jako je korektan ali trazi znanje.
odgovoreno od
0 glasova
Kod Tanovica treba da se nauci posteno, vrlo je korektan, ako nesto bitno nisi napisao, a generalno si dobro uradio, poslace te nazad na mesto da dopises, cak ce te malo i podstaci pitanjima koja vise sluze da te navedu da se setis ako si zablokirao. Ali nema provlacenja, ako provali da hoces da se provuces a nemas pojma, DOVIDJENJA. Ako imas dobro napisanu svesku(svi crtezi, izvodjenja i teorija) nauci to i to ti je potreban i dovoljan uslov(sto bi rekli matematicari) za polaganje ispita. ;) ;D ;D ;D

Meni je polaganje kod njega bilo prilicno nezgodno, iako sam solidno naucio. Stvarno postoji ogroman broj kombinacija pitanja i tu moze da ti zapadne svasta, meni su sva pitanja bila sa izvodjenjima, dok je ortak dobio kombinaciju sa jedim izvodjenjem(lakim) i ostalo kratka pitanja tipa da nacrta ovo ili ono.
odgovoreno od drale
0 glasova
Ja sam ispit polozio u oktobarskom ispitnom roku kod prof. Tanovica, a ucio sam iz skripte koja je kombinacija njegovih predavanja i knjige Tehnologija masinogradnje. Koliko se secam ima nekih 136 pitanja koje treba nauciti, a to obuhvata celo gradivo pokriveno knjigom i dodatnih oblasti kao sto su: ekonomski period rezanja, tehnoloska cena obrade, metode obrade plasticnih masa itd. Prilikom polaganja student dobije listic sa cetiri pitanja i ako je na pismenom delu ispita imao vise od 50% radi tri pitanja a ako je imao manje radi sva cetiri. Kriterijum je jednostavan, na sva pitanja treba odgovoriti (mada sam cuo da moze da se zameni jedno pitanje, ali se novo dobije iz iste oblasti). Profesor je korektan kao sto ste mogli da proceitate u prethodnim porukama. Ispit je izuzetno obiman i treba ga ozbiljno shvatiti! Ukoliko su nekome potrebna ispitna pitanja neka ostavi poruku a ja cu mu ih poslati na mail.
U prethodnom roku je usmeni mogao da se polaze iz dva dela!
ps. Ovo sve vazi za studente starijih generacija- "Solunce", dok studenti novijih generacija polazu znatno jednostavniju varijantu ispita (trecinu gradiva).
odgovoreno od besna.glista
...