0 glasova
Pozdrav drugari!

Jel ima neko mozda neki zadatak iz programiranja, sa ispita?

Tnx unapred!
pitano u Prva godina od nikmaja

4 Odgovora

0 glasova
Ajde bar neki zadatak ako imate zapisan, samo prepisite ovde, samo text,  hitno je!
odgovoreno od nikmaja
0 glasova
1. Ucitati prirodan broj "n" sa tastature. Sastaviti program koji od clanova nizova K i L formira niz H po formuli: H(i) = K(i)*L(i) + K(i) - L(i). Clanove nizova K i L ucitati iz datoteka K.DAT i L.DAT. Ucitati prvih n brojeva iz obe datoteke. Niz H zapisati u datoteku H.DAT i ispisati ga na ekranu.
2. Ucitati cele brojeve "n" i "m" sa tastature i sastaviti program koji odredjuje sumu: S = 1 + 1/n + 1/n3 + 1/n5 +....+ 1/nm.
3. Sastaviti program koji odredjuje zapreminu prizme za date duzine stranica osnove "A", "B" i "C" i visinu "H". Proveriti da li je od unetih duzina stranica baze moguce konstruisati trougao. Ako nije, ispisati poruku o gresci i traziti novi unos.Jel mi neko moze reci kako se startuje gfortran iz DOS-a, malo sam zaboravila  ??? :-X
odgovoreno od rajkovic
0 glasova
start, run, ukucas cmd, pa kliknes Open. Kad se otvorio command prompt, treba da ga dovedes do foldera gde je fortran, verovatno u program files.

Kucas naredbu  cd..  (dve tacke su za povratak unazad) nekoliko puta dok se ne vratis na c:/. Potom kucas    cd program files , pa kucas cd gfortran. Sad bi trebala da se nalazis u C:/program files/gfortran . Naredba za otvaranje novog dokumenta je EDIT, gde napises program koji sacuvas kao ime.for. Naredba za kompajliranje je:
gfortran ime.for -o ime.exe (ne treba da se pise .exe)
odgovoreno od nikmaja
0 glasova
Ljudi ako moze neka pomoc da mi neko resi ovo ???:

POSTAVKA ZADATKA

Nacrtati algoritam i napisati funkcijski podprogram koji realni niz brojeva A dimenzije n (niz se učitava u glavnom programu), prepakuje taj niz tako da redosled članova niza bude suprotan redosledu prilikom učitavanja vrednosti članova (prvi broj je poslednji u novom nizu, drugi je pretposlednji itd.). Zatim se učine pozitivnim sve vrednosti koje su manje od nule i na kraju odštampa takav niz, a glavnom programu vraća se kao vrednost funkcije vrednost za koliko se suma niza povećala u odnosu na sumu polaznog niza.
odgovoreno od Milica
...