Svečani prijem nove generacije studenata upisanih u prvu godinu OAS u školskoj 2018/19.god. održaće se u ponedeljak, 24. oktobra 2018.god. u velikom amfiteatru A sa početkom u 9 časova.

U prvu godinu osnovnih akademskih studija u školskoj 2018/19. god. Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu upisaće 37 studenata na teret budžeta Republike Srbije, 1 samofinansirajućeg studenta, 3 studenta po afirmativnim merama i 1 studenta državljanina RS, koji je srednju školu završio u inostranstvu.

Nastava na Osnovnim akademskim studijama prema kalendaru nastave počinje 24.09.2018.god. Do objavljivanja konačnih spiskova po smenama, a kako bi se nastava odvijala, uvode se preliminarni spiskovi studenata po azbučnom redu prezimena.

Bliži se upis u više godine studija, a ujedno kreće i nekoliko nedelja jurnjave po fakultetu i popunjavanju različitih molbi, iščekivanju rezulata istih.

Obaveštavaju se studenti prve godine Osnovnih akademskih studija upisani u školsku 2018/19.god., da će se u periodu od 17.09. do 21.09.2018.god. obaviti uvodna predavanja iz predmeta Matematika i Fizika.

Objavljen je spisak studenata prvi put upisanih u prvu godinu Osnovnih Akademskih Studija školske 2018/2019. godine. Spisak možete pogledati u nastavku vesti.

Objavljena je konačna rang lista kandidata koji su polagali prijemni ispit u drugom, septembarskom, upisnom roku.

Objavljeni su zadaci i rešenja prijemnog ispita u drugom, Septembarskom prijemnom roku.

Anketa

Da li ste za to da se uvede plaćanje ispita po ceni od 800 din, u svakom ispitnom roku (nakon 3 pokušaja) ?

Nastava