O uslovima, postupcima, rokovima i potrebnoj dokumentaciji za prelazak studenata sa drugih fakulteta na OAS Mašinskog fakulteta u Beogradu, možete se informisati u nastavku vesti.

Studentima drugih mašinskih fakulteta u zemlji ili inostranstvu, može se odobriti prelazak na Osnovne akademske studije ako su ispunjeni sledeći kriterijumi:
  • predat pismeni zahtev u periodu 04.09. - 22.09.2017.g. ( Molba sa navedenim razlogom prelaska );
  • podneta neophodna dokumentacija:
    • uverenje o položenim ispitima,
    • dokaz da je student ispunio uslov za upis u narednu godinu na svom Fakultetu ( Potvrda o stečenom broju bodova ),
    • dokaz da imenovani ima status studenta na svom fakultetu,
    • fotokopija indeksa (sve ispisane stranice),
    • nastavni program odslušanih predmeta (programski sadržaj nastave)
Sve navedene dokumente pod tačkom 1. i 2. potrebno je predati na šalterima Službe za studentske poslove svakim radnim danom od 12.30 do 14.30 časova, ili skenirati i poslati na e-mail: se_nast@mas.bg.ac.rs, zaključno sa 22.09.2017.godine.

Zahteve za prelazak razmatra Komisija za Osnovne akademske studije i daje predlog Dekanu. Konačnu odluku donosi Dekan fakulteta najkasnije do 26.09.2017.godine.

Uslov za odobravanje prelaska je postojanje kadrovskih, prostornih i tehničkih mogućnosti na fakultetu, na određenoj godini studija.

Nakon rangiranja studenata Mašinskog fakulteta u Beogradu, za ostvaren uspeh u tekućoj školskoj godini u statusu budžetskih studenata za narednu školsku godinu, ukoliko preostane slobodnih mesta na budžetu, rangiraju se studenti kojima je odobren prelazak, a koji su ostvarili potreban broj ESPB u prethodnoj školskoj godini i stekli pravo za rangiranje za budžet. U suprotnom, student koji prelazi rangira se u kategoriji samofinansirajućeg studenta.

Ako se odobri prelazak na osnovu priznatih ispita, Komisija za OAS predlaže Dekanu da donese rešenje kojim se studentu odobrava upis na odgovarajuću godinu studija. Student se mora upisati najkasnije do završetka upisnog roka.
Studenti kojima je odobren prelazak imaju obavezu da odslušaju i polože svu razliku u nastavnom planu i programu, i shodno time uplate odgovarajuću objavljenu cenu školarine (nadoknade).

Priznavanje ispita položenih na drugom fakultetu vrši se na osnovu uverenja o položenim ispitima , nastavnih planova i programa fakulteta i odgovarajućeg broja ESPB bodova. Nastavnik nosilac ili izvođač na predmetu dostavlja mišljenje Komisiji o obimu priznavanja ispita. Ukoliko se ispit priznaje kao ispit uz obavezno polaganje dopunskog dela ispita, on se računa kao položeni ispit za upis na Fakultet, a kasnije, pri prelasku u narednu godinu studija, taj ispit se računa kao nepoložen, sve dok se ne položi predviđena dopuna i time stekne propisan broj ESPB bodova.

Nemate prava da postavite komentar.

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava