Ako je verovati zvaničnom kalendaru nastave i ispita, prijava ispita za junsko/julski ispitni rok trebala bi da počne 25.05. ove godine. Naravno, Mašinac ne bi bio to što jeste da ima Komisiju za pravljenje rasporeda koja nešto kadkad i uradi pre vremena.


Zaključićete, reč je o predlogu rasporeda ispita sa datumima polagana za predstojeći ispitni rok. Iako pred početak svakog ispitnog roka pišemo sličnu vest a moramo da priznamo da nas je Komisija par puta i iznenadila time što je objavila predlog rasporeda 7 dana pred početak prijave, ovoga puta toga sigurno neće biti.

Šta vi mislite, da li je priviligija biti član Komisije za pravljenje rasporeda ispita?
- Ono, kao... ja sam član Komisije!
- A šta vi ustvari radite?
- Ma ništa... Svake godine uradimo copy-paste prethodne godine, naravno izmenimo samo datume da se poklope sa početkom ispitnog roka i to je to. Sve ostalo ostaje isto!

Šta je razlog kašnjenja ovog puta niko živi ne zna. Članovi Komisije nisu bili na ovogodišnjoj Mašinijadi pa samim tim nisu bili otrovani hranom tako da im to ne može biti opravdanje.

Zašto ih "ne pritiska" Studentski parlament? Pa da ih studentska pitanja uopšte interesuju možda i bi. Da može neki dinar da se ućari i pritiscima na Komisiju koja bi sama bez ikavih pritisaka morala da radi svoj posao, parlamentarci bi to radili. Ovako i oni ispadaju iz priče.

Ko studentima može pomoći povodom ovoga? Da jednom i student Mašinca dobije raspored ispita par nedelja pre nego počne sama prijava?
N I K O!


Eto, to je ustvari istinita priča koja se nigde ne spominje. Fakultet se hvali brošurama, akreditacijama, uspešnosti studenata, a ni oni sami nisu sigurni kako studenti na kraju sve to sami uspevaju uz kojekakve Komisije.

Elementarno pravo studenata je da znaju raspored ispita pre nego isti i počne. Još ako bi taj raspored bio objavljen par nedelja pre početka prijave, onda bi Mašinac mogao da se približi začelju liste organizovanih fakulteta.
Ovako, ostaje na samom dnu, a sve to zahvaljujući Komisiji.

Podsetićemo vas da bi ispitni rok trebao da počne 15.6. 2015. Videćemo da li će i ovoga puta nešto zakazati.

Nemate prava da postavite komentar.

„Dobru priliku propusti većina ljudi, jer je uglavnom obučena u težak rad.“
Tomas Edison

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava