Treći put u poslednjih 5 dana Uprava fakulteta nas obaveštava da rok za upis na Master akademske studije ističe danas.

Već smo pisali o tome kako nas Uprava obaveštava o važnim datumima, kasno u noć ili samo par sati pred istek samog roka. Ne bi bilo to toliko strašno da nas već treći put obaveštavaju o tome kako rok ističe "baš danas у 14.30 časova". Juče smo pisali o drugom obaveštenju koje je objavljeno zvanično a danas evo i trećeg obaveštenja.

Poštovane koleginice i kolege, budući studenti prvi put upisani u prve godine MAS i DAS na Mašinskom fakultetu u školskoj 2016/2017. godini. Podsećamo Vas da je petak 14.10.2016.god. do 14 i 30 sati, poslednji termin za upis u prvom konkursnom roku na oba nivoa studija, na osnovu Konkursa BU i Konkursa MF. Detaljnije informacije možete pogledati na sledećim adresama: za MAS i za DAS.

Kako su ovi datumi propisani odlukama Beogradskog Univerziteta, smatramo da će ovo biti zaista i poslednji rok za upis na pomenute studijske programe.

Poslednjih dana vodi se žustra polemika na socijalnim mrežama oko svih nedoumica koje su snašle studente. Jedno je sigurno, ovaj upisni rok viće završen totalno neorganizovano, sa dugim redovima ispred šaltera studentske službe, sati i sati koje su studenti potrošili čekajući odgovore od ljudi odgovornih za organizaciju istog, ovog blago rečeno, haosa.

Studentski parlament je i ovoga puta zakazao. Da je bilo iole organizanih studenata, svi ovi problemi su mogli da se reše na taj način što bi predstavnik Studentskog parlamenta prikupio pitanja studenata (dovoljno bi bilo da je pratio grupe na Facebooku) i jednom dnevno organizovao sastanak za Upravom od 2 sata gde bi mogao da prikupi odgovore na navedena pitanja, i iste podelio sa studentima. Ovako, studenti su bili prepušteni sami sebi. Veliki broj studenata koji čeka ispred kabineta Prodekana kako bi postavili verovatno ista pitanja, na šta je ponekad Prodekan burno reagovao, i možda bi se reklo nepedagoški.

Juče smo bili čak svedoci da je jedan od studenata izneo pregršt informacija koje je samo on mogao da sazna do detalja, jer su za njega u studentskoj službi imali više vremena i razumevanja, nije bio izbačen iz kabineta, niko se nije prodrao na njega, a to samo zato što Mašinac opravdava i svoje drugo ime - Institut za Oca i dete :)
Svakako, hvala mu na informacijama koje je podelio sa ostalim studentima jer su one dale odgovore na neka pitanja studenata, ali to je pokazatelj selektivnog pristupa u rešavanju problema na Mašincu.

Sa jedne strane ne možemo kriviti Upravu fakulteta toliko, ali kako su sami "zakuvali" celu situaciju, onda su morali da ostanu dostojanstveni do samog kraja i pronađu vreme za svakog studenta.

Mislimo da će ovo biti nauk kako za Upravu fakuteta tako i za Studentski parlament i da će se uložiti više napora da se isti problem ne dogodi i sledeće godine.

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Moja najveća briga nije jesam li pao na nekom zadatku, nego jesam li zadovoljan padom.“
Abraham Linkoln

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava