Kako nam je nosilac jedne od dve grupacije (Sportko udruženje studenata "MAŠINAC") zastupljene u Studentskom parlamentu MFa, Vladimir Stankovic, javio, predsednik Studentskog parlamenta Nebojša Novaković ga je u 18.50h SMS porukom obavestio da je sednica parlamenta zakazana za sutra u 20h. Ovakav vid obaveštavanja o sazivanju studentskog parlamenta je nezapamćen.

Iz našeg ugla:
  Po pravilu parlament se sastaje jednom do dva puta godišnje, i u vanrednim slučajevima i češće. Pošto Novaković već par meseci odbija da sazove parlament po pitanju mnogih problema koji su nastali sa radom Saveza studenata, čiji je i on član, a podsećamo vas i na aferu sa Univerzitetskim studentskim parlamentom, Mašinijadom 2007, zaštitom prava studenata MFa i povećanjem studentskog standarda na MFu, obaveštenjem 24h pre početka sednice je ne viđen skandal.
  U ispitnom roku, kada svi studenti imaju obeveze oko ispita, ali da izuzmemo to u ovom slučaju, obaveštenje dan pre i to samo nosiocu liste, da se za sutradan saziva sednica je nezamislivo.
  Pozivi na sednicu se upućuju pismenim putem, sa predlogom dnevnog reda, kako bi svi koji dolaze bili upoznati sa materijalom za samu sednicu!
Izgleda da Novaković ponovo pokušava da po sistemu većine u parlamentu izglasa ono sto je njemu drago, sigurno na štetu studenata MFa, jer su neki članovi druge grupe u parlamentu sprečeni da dodju.
  Da je obaveštenje primljeno nekoliko dana ranije sve bi bilo uredu. Novaković se brani time da je "obaveštenje" zalepljeno na oglasnoj tabli. Kojoj?
  Da li je sednica parlamenta zakazana namerno baš za sutrašnji dan, kada je dekan MFa prof. dr Miloš Nedeljković na službenom putu, (a on je jedan od zagovornika koji su u rektoratu Beograda izneli činjenicu da naš Studentski parlament ne radi ništa i ne obavlja svoju dužnost) videćemo još!

  Zašto je to tako? Zato što Nebojša Novaković nikada od decembra meseca kada je formiran Studentski parlament MFa nije sazvao isti, pa čak i kada mu je dekan to pismenim putem tražio radi delovanja studenata po mnogim pitanjima na MFu.

JOŠ JEDNA PRIČA, koja će se prepričavati i koja će možda okriviti sportiste kako su "izminirali" sednicu na koju su bili pozvani SMS porukom 24h pre njenog početka.

NOVAKOVIĆU DOKLE VIŠE TA NEOZBILJNOST??? ŠTETIŠ STUDENTIMA MFa!!!

Komentari  

#2 PERA TESTERA 02-07-2007 14:27
Samo lagano!
#1 vlada 02-07-2007 13:42
ovo sto Novakovic radi je sramno i ponizavajuce za sve studente MFa, jer on treba da se bori za njih, a ne da gleda kako ce nekim sistemom vecine izglasati ono sto je njemu po volji, pa makar to bilo i na stetu studenata MFa

To je pokazao i u prethodnim slucajevima kada se igrao "velikog strumpfa", i obrukao MF kao celinu na sav glas...

OBAVESTITI najvise studentsko telo, tacnije jednog coveka SMS porukom je nevidjena sramota!!!

Naravno lako je ljudima koji imaju obraz tvrd kao DJON!

Nemate prava da postavite komentar.

„Živeti - to ne znači disati nego raditi.”
Žan Žak Ruso

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava