Univerzitet u Beograd organizovaće SAJAM STIPENDIJA u zgradi Rektorata 5. i 6. oktobra 2016.godine.

Sajam stipendija predstavlja jedinstvenu priliku da se na jednom mestu okupe različite institucije i predstave stipendije i drugе oblike finansijske podrške dostupne studentima na osnovnim i master studijama i diplomiranim studentima u Srbiji i inostranstvu. Namera je organizatora da se tokom sajma uputi poruka studentima da je u Srbiji na raspolaganju veliki broj stipendija, kako za studiranje u inostranstvu tako i za nastavak studiranja u Srbiji; da su programi stipendija dostupni svima; da uspeh tokom školovanja nije presudan element prilikom aplikacije, već njihova motivacija i dodatni angažman tokom studija.

U zgradi i dvorištu Kapetan Mišinog zdanja na Studentskom trgu okupiće se predstavnici institucija koje dodeljuju stipendije, nagrade ili jednokratnu finansijsku pomoć studentima Univerziteta u Beogradu za studije u Srbiji i studije u inostranstvu (zadužbine, ministarstva, opštine, fondacije, obrazovne institucije, ambasade, kulturni centri, kompanije i nevladin sektor).

Na jednom mestu biće dostupne informacije o različitim programima stipendija, potrebnoj dokumentaciji za aplikaciju, rokovima za podnošenje dokumentacije kao i kontakt osobama.

Pozivaju se studenti i diplomirani studenti osnovnih, master, strukovnih studija i mladi profesionalci kojima su stipendije potrebne u svrhu kontinuiranog profesionalnog usavršavanja da posete Sajam. Ulaz je slobodan.

Plan i program

3.SAJAM STIPENDIJA Univerzitet u Beogradu Studentski trg 1 (Kapetan Mišino zdanje)

- NACRT PROGRAMA -

SREDA, 5. OKTOBAR 2016. OD 11 DO 15.00 ČASOVA
Svečana sala

11.00-11.15
SVEČANO OTVARANjE

PREDAVANJA I PREZENTACIJE:
  • 11.15-11.45
    Mobilnost studenata, nastavnika i istraživača Univerziteta u Beogradu
  • 11.45- 12.00
    Predstavljanje mogućnosti stipendiranja najboljih studenata Srbije
  • 12.00 -12.30
    Predstavljanje mobilnosti u okviru programa Evropske komisije Erazmus +, Erazmus Mundus, CEEPUS
  • 12.30-12.45
    Stipendiranje studenata kroz zadužbine i fondove Univerziteta u Beogradu
  • 12.45.-13.00
    Karijerno informisanje i savetovanje studenata o mogućnostima za nastavak studija
  • 13.00 – 15.00
    Tehnike polaganja međunarodno priznatih ispita stranih jezika

ČETVRTAK, 6. OKTOBAR 2016. OD 10 DO 16 ČASOVA
Svečana sala

PREZENTACIJE "15 SAVETA ZA 15 MINUTA" – ukupno 18

Serija prezentacija učesnika sajma koji će tokom petnaest minuta moći da daju savete studentima i predstave svoje programe
  • Aula i dvorište
  • Konsultativno-informativne sesije stipenditora i studenata - Dva trosatna termina
  • Studenti će imati priliku da u ličnom kontaktu sa predstavnicima institucija saznaju sve o programu stipendiranja, kao i o uslovima ključnim za uspešnu prijavu na obrazovne programe i programe stipendiranja u Srbiji i inostranstvu.
  • Tokom čitavog trajanja sajma studenti će imati na raspolaganju izloženi info/edu materijal učesnika sajma. Donatori i sponzori sajma moći će da koriste svoje promo mesto (postave svoj rol-ap i štampani materijal) u auli Rektorata i koriste ostale pogodnosti iz ponude za sponzore.
  • Info-desk Univerziteta u Beogradu: Studenti će imati priliku da u ličnom kontaktu sa predstavnicima Sektora za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju, predstavnicima Fondacija i zadužbina Univerziteta i predstavnicima Centra za razvoj karijere saznaju više o mogućnostima i podršci koja je dostupna studentima na Univerzitetu u Beogradu u kontekstu mobilnosti, novčane podrške i savetovanja po pitanju karijere.

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Dobar život je nadahnut ljubavlju i vođen saznanjem.“
Bertrand Rasel

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava