Na prvom Sajmu obrazovanja Univerziteta u Beogradu, koji će se održati u subotu i nedelju, 27. i 28.januara 2018.godine na Pravnom fakultetu, predstavnici Univerzitetskog centra za razvoj karijere i savetovanje studenata održaće radionice iz programa podrške maturantima „Pripremi se – upiši se“ na teme donošenja odluka, efikasnog učenja, razvijanja samopouzdanja i izlaženja na kraj sa tremom i stresom u amfiteatru IX.


Šta budući studenti mogu da očekuju? 

Na radionici “Donošenje odluka”, koja će se održati u subotu, 27.1. sa početkom u 13 časova,  učenici će imati prilike da, kroz predavanje i diskusiju prepoznaju svoj stil donošenja odluka i njegove snage i slabosti. Pored toga moći će da istraže faktore koji utiču na njihove odluke i nauče kako da što kvalitetnije vrše izbor između opcija. Ova radionica će posebno značiti onima koji se još dvoume oko odabira fakulteta.

„Uči lako – saznaj kako“, koja će se održati u subotu, 27.1. sa početkom u 16 časova,   je radionica namenjena upoznavanju sa različitim stilovima učenja, metodama i tehnikama koje su značajne za lakše i brže učenje i pamćenje gradiva za prijemni ispit. Biće pokrenuta i diskusija o motivaciji i organizaciji procesa učenja.

Radionica „Kako razvijati samopouzdanje“, koja će se održati u nedelju, 28.1. sa početkom u 11 časova, posebno će značiti onima koji povremeno osete nesigurnost koja ih ometa u postizanju ciljeva, komunikaciji sa drugima ili nekim drugim okolnostima, ali i onima koji žele da rade na sebi i održe svoje samopouzdanje pred prijemni ispit. Učesnici će imati priliku da saznaju šta je zdravo samopouzdanje, šta je to što bi kod njih moglo da izazove pad samopouzdanja i kako ga sprečiti.

Radionica „Borba sa strahom, tremom i stresom“ , koja će se održati u nedelju, 28.1. sa početkom u 14 časova, može pomoći učesnicima da razviju zdrave načine suočavanja sa stresnim situacijama kao što je prijemni ispit i iščekivanje rezultata. Učesnici će imati prilike da saznaju kako ljudski organizam reaguje na stres i diskutovati o načinima prevazilaženja treme.  Učenici će dobiti smernice kako da se oslanjaju na svoje snage i savladaju izazove koji su pred njima.

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu predstavlja organizacionu jedinicu Univerziteta u Beogradu koja se bavi karijernim vođenjem i savetovanjem mladih na svim nivoima studija, tokom studiranja i nakon diplomiranja, a od nedavno pruža podršku i budućim studentima, u skladu sa Kratkoročnom strategijom unapređenja podrške i pomoći studentima Univerziteta u Beogradu.

Sajam obrazovanja Univerziteta u Beogradu je namenjen učenicima završnih razreda srednjih škola i predstavlja pravu priliku da na jednom mestu neposredno od predstavnika fakulteta Univerziteta u Beogradu u direktnom kontaktu i razgovoru, saznaju više o svom budućem pozivu. U cilju promocije kvalitetnog akademskog obrazovanja, predstavnici fakulteta Univerziteta u Beogradu na Sajmu će, po utvrđenom rasporedu u amfiteatrima Pravnog fakulteta, predstaviti svoje akademske studije, upoznati zainteresovane sa uslovima studiranja i pomoći im da lakše donesu odluku o svom budućem profesionalnom i životnom pozivu. Tokom trajanja Sajma, predstavnici pojedinih fakulteta biće prisutni i na štandovima u holu Pravnog Fakulteta, za sve eventualne dodatne informacije.

Program prezentacija možete da pogledate na linku: http://www.ius.bg.ac.rs/sajamobrazovanja/prvi.html

Dobrodošli!

Tagovi

„Možemo učiniti sve što poželimo ako se dovoljno dugo držimo te stvari.“
Helen Keler

Anketa

Da li ste za to da se uvede plaćanje ispita po ceni od 800 din, u svakom ispitnom roku (nakon 3 pokušaja) ?

Nastava