Ukoliko želite da se oslobodite plaćanja za sve predmete koje prenosite u narednu godinu potrebno je da imate dokaz da ste odradili sve predispitne obaveze.

To dokazujete potpisom predavača u vašem indeksu, ali i na formularu koji morate da predate.

Međutim, Uprava na Mašincu mora da doskoči studentima i učini im dane težim nego što su bili u proteklih par nedelja. Niko ne želi da studenti izgube kondiciju, pa stoga moraju da "jure" predavače po fakultetu kako bi prikupili potpise, iako ih već imaju u indeksu. Ovo možda i ne bi bio problem da je obaveštenje postavljeno nekoliko dana ranije, kako bi studenti mogli da se organizuju i sve to lepo odrade na vreme bez prevelike presije.

Jedan od gorućih problema na Mašincu jeste i taj da čak i uvreme zakazano za konsultacije, pojedine predavače nije moguće pronaći u svojim kabinetima. Kako onda za kratko vreme pronaći sve predavače i prikupiti sve potpise.

Da li ovo znači da Uprava ne veruje svojim studentima i svojim predavača, pa žele još jednom da potvrde da su studenti zaista i dobili potpis od strane predavača? Da li se boje falsifikovanja potpisa ili nečega drugog ostaje da vidimo, ali je sigurno da će Mašinac postati jedinstven na beogradskom univerzitetu time što uvodi novu realnu igru: ProfesorGo.

Studenti naveliko pričaju o ovoj igri, pokrenutoj juče a traje samo danas. Očekujte da će igra iznenada biti prekinuta, i da će određeni broj studenata ostati bez mogućnosti da preda svoje potpise. 

Kako igra funkcioniše:
  • ponesite indeks sa sobom na fakultet
  • ponesite sitne novce sa sobom kako biste kupili sve potrebne formulare
  • u skriptarnici kupite formular koji morate popuniti nazivom predmeta, brojem ESPB i potpisom predavača. Ukoliko imate više od 6 predmeta, onda morate kupiti više formulara, onoliko koliko će biti dovoljno da upišete sve predmete koje prenosite
  • pripremite hemijsku olovku koja ostavlja trag plave boje - crna, crvena može biti odbačena od strane predavača
  • (za slučaj da predavača pronađete na hodniku, ispred nastavničkog kluba ili ispred restorana - ukoliko nije u svom kabinetu u vreme predviđenom za konsultacije)
  • popunite sve podatke osim potpisa predavača
  • kupljeni formular postavite između prve dve strane u indeksu
  • otrčite do kabineta predavača od koga morate prikupiti potpis
  • budite smireni i pristojni
  • pokucajte i pokušajte da otvorite vrata kabineta
    • ukoliko je predavač u svom kabinetu, zamolite ga da na osnovu prethodno upisanog potpisa u vašem indeksu, još jednom potpiše na formularu koji ste doneli sa sobom, uz obrazloženje zbog čega vam je potreban potpis
    • ukoliko predavač nije u svom kabinetu, ostaje vam da jurite po fakultetu u nadi da ćete predavača i pronaći i zamoliti ga da potpiše formular
      (budite obazrivi, pojedini predavači se mogu naći uvređenim zašto ih to pitate na hodniku a ne u vreme predviđenom za konsultacije u kojem se predavač ne nalazi u svom kabinetu)
  • kada prikupte sve potrebne potpise približavate se kraju same igre time što popunjeni formular predajete na šalteru studenske službe

Broj učesnika u ovoj igri, u samo jednom danu, preti da sruši rekod u broju aktivnih učesnika u samo par sati koji je postavila igra PokemonGo.

Napomena:
Ova igra može trajati od samo par minuta do nekoliko sati pa čak i dana. Sve zavisi od broja predmeta, sreće i raspoloženosti samoih predavača ali isto tako i privatnih obaveza predavača, odnosno slobodnog vremena koje će predavači posvetiti studentima u terminu predviđenom za konsultacije. Verujemo da će rok ponovo biti produžen, jer "obrnuti" ovu igru u jednom danz jednostavno fizički nije moguće. Jedino ako su svi predavači dobili naredbu da ceo dan provedu u svom kabinetu, u šta sumnjamo.
Navedena napomena važi za određeni broj predavača, ne za sve, i to uglavnom za one dobro poznate među studentima koji nisu u svojim kabinetima u navedenim terminima.

Srećno nam bilo!

A obaveštenje sa fakulteta glasi ovako. Zanima nas samo, ko to nas studente "poštuje". Ovakav način poštovanja da ne poželite nikome! Postaviti obaveštenje istog dana i to samo ispred šaltera studentske službe.

obavestenje 20161018

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Moje greške su moj život.“
Semjuel Beket

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava