Iako zvaničnog obaveštenja nema na sajtu fakulteta po hodnicima Mašinskog fakulteta mogu se čuti informacije vezane za Oktobar 2.


Kako je Marko Gojak, predsednik Studentskog parlamenta izjavio zvanično, oktobra 2 neće biti ovoj školskoj godini, a najverovatnije ni narednih godina. Ukoliko vam nedostaje jedan ispit za uslov za samofinansirajuće studije, budžet ili da očistite godinu, možete u dogovoru sa predmetnim nastavnikom videti da li je moguće da se organizuje dodatni rok rok za polaganje tog ispita. Ispitna prijava mora da bude overena kod prodekana za nastavu. Svi dodatni rokovi moraju da se završe do 15. oktobra 2014.god. najkasnije.

Tagovi

Komentari  

+7 #5 alokiN 26-09-2014 00:15
svim snagama za oktobar 2!!!
+13 #4 student14 22-09-2014 22:30
Poštovani Predsedniče
Uz duzno poštovanje prema vama i vašem položaju, svestan sam da ste izabrani na tu funkciju od strane studenata, na način o kome nebih sad. Ali definitvno ne radite ono za šta ste izabrani. O tome da li treba da bude OKT2 neodlučejte vi, nego slušate studente i radite kako oni kažu. Vaš osnovni zadatak jeste da se borite za prava studenata, ako samo jedan student traži OKT2 vi morate da svim snagama potrudite da OKT2 bude. Sa signošću vam kažem da postoji vise od jednog studenta koji to želi. Ne slušate student, da malo obatite pažnju na student, čuli biste ba aposlventi (III2) traži više rokova, kad već pričamo o toj temi. Ako kažete da nemate mogućnosti da se izborite za to, vi ili ste nesposobni za tu funkciju ili ne zelite da radite vaš posao. Moram priznati da sam malo iznenadjen da u ovom trenutku dajet taku izjavu, na osmovu izjave izvlačim samo jedan žaključak VAS NE ITERSUJE DATI PROBLEM I NEMATE NAMERU DA SE POZABAVITE SA TIM.
+9 #3 Dejslek 22-09-2014 01:25
Po meni licno, neophodno je da odrze oktobar 2, na ovakav ili onakav nacin, jer u toku cele skolske godine, nije nijednog trenutka receno da oktobra 2 nece biti. Ako vec zele da izbace oktobar 2, meni je to ok, ali ove godine bi trebalo da se odrzi, i da se kaze, sledece godine nece biti, i to je to. A ne da se odluka donosi kako kome odgovara. Verovatno da ove godine imaju dovoljne kvote za upis, pa im nije neophodan veci broj studenata na godini. Takodje, pojedinacne prijave mogu da zaborave, posebno kada su u pitanju ispiti poput Mehanika, ili termodinamika, gde postoji veliki broj studenata. Takodje, moguca je i pojava diskriminacije pojedinih studenata, jer eto, nekome profesor moze da omoguci da polaze ispit, nekome ne, neko ce moci da upise godinu, jer je profesor iz jednog predmeta voljan da omoguci polaganje, dok neko drugi nece iako mu je isto ostao jedan ispit. Dakle ili svi, ili niko. Studentski parlament, kao i nadlezni na fakultetu treba da razmisle o ovome sto sam rekao.
+13 #2 peraaa 21-09-2014 15:42
Iskreno nadao sam se ovom roku posto mi treba 2 ispita za budzet za trecu godinu,a vest o tom roku je veoma kasno javljena,ali necemo sada o mom problemu nego cu da pomenem starije kolege koje ove godine trebaju da upisu master.Da li ste mozda razmisljali o tome da je nekome sto zavrsava trecu godinu oktobar 2 bio taj rok koji ce ga odvesti ove godine na master,a ne da mora da pauzira jednu godinu pa tek sledece godine da upise master?Na vecini fakulteta u Beogradu postoji oktobar 2 ispitni rok,tako da morate malo bolje da se aktivirate po tom pitanju.Sto ne bi bilo kod nas oktobar 2?Ajde Gojak izbori se za nase dobro i dokazi da zasluzujes tu poziciju na kojoj si trenutno.
Toliko od mene,pozdrav kolege
+18 #1 gogi 20-09-2014 22:19
Да ли професори морају да држе додатни рок или је то само ствар њихове добре воље?

Nemate prava da postavite komentar.

„Moja najveća briga nije jesam li pao na nekom zadatku, nego jesam li zadovoljan padom.“
Abraham Linkoln

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava