Studentska organizacija Matematičkog fakulteta ─ Omikron, organizuje timsko takmičenje u brzom razvoju softvera ─ MatHackathon pod sloganom "No limits. Pure creation." od 22. do 24. aprila na Matematičkom fakultetu.


Projekat je namenjen studentima i srednjoškolcima uzrasta od 18 do 26 godina.

MatHackathon je takmičenje u programiranju koje se organizuje drugi put zaredom, pod pokroviteljstvom Matematičkog fakulteta. Učesnici, od po četiri člana u timu će ceo dan i noć provesti pokušavajući da osmisle aplikaciju korišćenjem tehnologije po izboru, na temu koju će saznati na dan takmičenja. Na taj način imaće priliku da testiraju stečeno znanje, primene iskustvo i kreativnost.

Pored takmičarskog dela u okviru MatHackathona, učesnici će moći da čuju niz predavanja na temu informacionih tehnologija koje će održati profesori Matematičkog fakulteta, kao i zaposleni u uspešnim kompanijama širom Srbije.

Cilj takmičenja je promovisanje značaja praktično-upotrebljivog znanja iz programiranja, ali i stvaranje novih ideja i rešenja za probleme koji se sreću u svakodnevnom životu.

Projekat su podržali Microsoft Development Center Serbia i Devana Technologies kao zlatni sponzori, Endava, E-Smart Systems i ICT Hub kao srebrni sponzori.

Prijavljivanje je besplatno i traje do 17. aprila.

Za više informacija o događaju i načinu prijavljivanja posetite zvaničnu internet prezentaciju www.hack.math.rs ili Facebook stranicu MatHackathon.

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Diploma nije znak da je čovek koji jej ima gotov proizvod, već da je spreman za život.”
Edvard Moli

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava